02/15: Pk-yritysten kannattavuudessa käänne parempaan

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 01/2014–12/2014 prosentin suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso laski 9,7 prosenttia vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 5,7 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.  

”Erittäin merkittävä liikevoiton parantuminen ei ole sattumaa. Marraskuun poikkeusta lukuun ottamatta tulosten parantuminen on kestänyt jo kohta puoli vuotta. Pääosa tästä on tehty säästämällä, sillä liikevaihtotasot ovat pysyneet hyvin paikallaan. Mutta kaikki tämä näkyy kassoissa. Rahaa yrityksillä on lähes kuusi prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten. Varovainenkin kasvu, jota nyt on ilmassa, voi nopeasti kääntää suunnan kaikilla mittareilla ylöspäin", uskoo Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Yritysten kassoihin kertyneet eurot voivat sysätä liikkeelle investointeja. Pankkien mukanaoloa investointeihin lähes aina tarvitaan. Hyvä asia on, että pankkien kilpailu näkyy samaan aikaan kiristyvän. Monet yrittäjät ovatkin kertoneet rahaa taas saavan aiempaa paremmin. Pankit ovat asuntolainojen osalta nyt markkinoineet vuoden lyhennysvapaata kuluitta. Mikä pankki ensimmäisenä esittää tätä sama lamantappolääkettä myös yrityksille?" kysyy Harri Tahkola. 

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto