03/15: PK-Yritysten kannattavuus kääntyi selvään nousuun

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 02/2014–01/2015 1,5 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso laski enää 2,7 prosenttia vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 3 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

”Uusi vuosi on lähtenyt hienosti käyntiin. Syksyllä käynnistynyt pieni positiivinen vire on oikeasti totta. Pienten ja keskisuurten yritysten elämässä tapahtunut pieni käänne näkyy siis jo kirjanpidon luvuissa tammikuulta. Ne näyttävät pientä liikevaihdon piristymistä ja ennen muuta liikevoittojen paranemista. Tämä näkyy yritysten kassoissa sekä jo arkipäivän tekemisessäkin. Investointeja suunnitellaan entistä innokkaammin ja usko kehittämiseen ja kasvuun on palautumassa", iloitsee Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Positivismi näkyy. Ukrainan kriisi seisoo paikallaan ja Kreikan vaalien jälkeenkin elämä Euroopassa jatkuu. Kuluttajien luottamus on palautumassa. Nämä seikat ovat johtaneet siihen, että monet pk-yritykset ovat kertoneet uusista tarjouksista ja kasvavista kauppamääristä. Vielä kun saamme eduskuntavaalit pidettyä, niin saattaapa aueta yllättävä latu-ura. Ura, jossa selvästi ylitetään ennusteet kasvun suhteen. Patoutunutta kysyntää on markkinoilla hurjasti. Pullonkorkki saattaa poksahtaa auki. Siihen kannattaa yritysten jo varautua huolehtimalla ihmisistä, myyntikoneistosta, tuotantokoneistosta, käyttöpääomasta tai mikä asia kullekin firmalle on merkityksellistä kasvun tullessa" yllyttää Harri Tahkola.

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto