04/15: PK-Yritysten kannattavuus jatkaa nousua

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 03/2014–02/2015 1,3 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli 1,65 prosenttia suurempi vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna.

Yritysten kassoissa oli 7,2 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.   ”Yritysten kannattavuus on edelleen parantunut. Trendi on jatkunut nyt koko kevään. Liikevaihdon kasvu on vieläkin hyvin varovaista, mutta siinäkin pohjalukemat on nähty. Liikevoittotason nousu näkyy mukavasti rahavarojen lisääntymisenä. Tämä luo mahdollisuuksia myös uusien investointien suunnittelemiseen, kun pankkien vaatimiin omarahoitusosuuksiin alkaa löytyä kassaa", toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Myös Talenomin sisäinen mittaus saman asiakasjoukon tosite- ja palkanlaskentamääristä osoittaa nyt positiiviseen suuntaan. Kotimarkkinat elävät kuluttajien ostovoimasta. Verotuksen keventäminen on nopea tapa vaikuttaa tähän. Dynaamiset vaikutukset voivat yllättää näin pitkään kestäneen kulutuslaman jäljiltä", uskoo Harri Tahkola.

Talenom Barometrin tulokset perustuvat laajaan otantaan suomalaisista pk-yrityksistä. Barometrin tuloksia saa vapaasti julkaista ja siteerata, mutta se edellyttää aina lähteen mainitsemista.

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto