05/15: Pk-yritysten kannattavuuden kasvu kiihtyy

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 04/2014–03/2015 1,5 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli huimat 11 prosenttia suurempi vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 14,9 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

”Kun ensi kerran näin maaliskuun luvut, totesin että tämähän on jytky. Vaikka kasvu on maltillista, niin liikevoittotason hurja nousu on silmiinpistävää. Tämä näyttää tosi hyvältä myös pankkitileillä kun kassavarat ovat nousseet lähes 15 prosenttia vuoden takaisesta. Pienet positiiviset vireet muissakin indikaattoreissamme vahvistavat sydäntalvella tapahtuneen käänteen hyvään suuntaan", toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Juuri julkaistu kuluttajien luottamusindeksi on noussut merkittävästi. Tuoreen Suomen hallituksen ohjelma luo lisäksi hyvää pohjaa tulevalla. Tähän kun lisätään alhaiset korot, ei ole mitään syytä jarrutella. Oikeastaan ainoa yritysten kasvua ja kehittämistä jarruttava tekijä on pankkien varovaisuus. Yhä kuulee turhan monen yrittäjän kertovan pankkien päätösten hitaudesta tai jopa hankkeiden kariutumisesta pankkien varovaisuuden vuoksi. Hyviin hankkeisiin pankkien mukaan löytyy kyllä rahaa. Tämä pitää varmasti paikkaansa, mutta hyvän hankkeen raja on pankkien toimesta nostettu niin ylös, että sinne ei meinaa mikään yrittäjän investointi yltää", harmittelee Harri Tahkola.

Talenom Barometrin tulokset perustuvat laajaan otantaan suomalaisista pk-yrityksistä. Barometrin tuloksia saa vapaasti julkaista ja siteerata, mutta se edellyttää aina lähteen mainitsemista.

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto