06/15: Pk-yritysten kannattavuuskäänteelle vahvistusta

Barometri

 Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 05/2014–04/2015 1,2 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli 6,0 prosenttia suurempi vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 8,7 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna. 

”Kuukausi sitten näkynyt pk-yritysten kannattavuuden paraneminen näyttää ilahduttavasti jatkuneen uusimmallakin seurantajaksolla. Näin ollen voidaan toivoa, että kannattavuuskäänne olisi pysyvämpi. ", toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola. 

"Liikevaihdon kasvu sen sijaan antaa edelleen odottaa itseään, eli kasvua ei juurikaan pk-sektorilla kokonaisuutena ole nähty. Toki toimialoittain vaihtelut on suuria. Kassavarojen kasvu kertoo puolestaan siitä, että niin investointien taso kuin voitonjakokin ovat pysytelleet varovaisina." kommentoi Harri Tahkola. 

 Talenom Barometrin tulokset perustuvat laajaan otantaan suomalaisista pk-yrityksistä. Barometrin tuloksia saa vapaasti julkaista ja siteerata, mutta se edellyttää aina lähteen mainitsemista. Barometri on luettavissa myös Talenomin kotisivuilla. 

 

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto