08/15: Pk-yritysten liikevaihto jatkaa nollakasvua

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 07/2014–06/2015 0,8 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli 6,7 prosenttia suurempi vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 7,8 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

”Pienten ja keskisuurten yritysten liikevaihto on edelleen hyvin tasaisella nollalinjalla. Keskimäärin liiketoimintoihin ei ole erityisemmin tullut vauhtia. Positiiviseksi uutiseksi voi tulkita jo sen, että laskua ei ole ollut pitkään aikaan. Ja kyllä ehdottomasti touko-kesäkuun iloinen uutinen on se, että liikevoitot ovat kasvaneet. On opittu elämään nollakasvussa ja se näkyy tuloksissa ja hienosti myös pankkitileillä.", toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Nopeat ja selkeät päätökset maan hallitukselta olisivat nyt kaivattuja. Se loisi luottamusta kuluttajiin ja saisi kukkaroiden nyöriä löysemmälle. Tämä on kulmakivi pk-yritysten kasvulle kotimaassa. Samoin kärkihankkeiden saaminen nopeasti liikkeelle loisi mahdollisuuksia myös pienille ja keskisuurille yrityksille. Olisihan se hienoa, jos näiden valtion isojen hankkeiden ostajille annettaisiin tehtäväksi ostaa palvelut pieniltä suomalaisilta yrityksiltä. Se vaatii toki ostajalta enemmän työtä, mutta positiiviset talousvaikutukset jäisivät varmuudella paikkakunnille.", kommentoi Harri Tahkola.

Talenom Barometrin tulokset perustuvat laajaan otantaan suomalaisista pk-yrityksistä. Barometrin tuloksia saa vapaasti julkaista ja siteerata, mutta se edellyttää aina lähteen mainitsemista. Barometri on luettavissa myös Talenomin kotisivuilla. 

 

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto