09/15: Pk-yritysten kannattavuus hyvässä nosteessa

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 08/2014–07/2015 1,8 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli 13,6 prosenttia suurempi vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 8,7 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

”Pk-yritysten liikevaihdon kasvu on edelleen matalla. Kuitenkin se on nyt prosenttiyksikön enemmän kuin kuukausi sitten. Rakennusalojen sekä palvelualojen kasvut ovat vetäneet liikevaihtotasoa ylöspäin. Liikevoittotason nousu on merkillepantava. Se on ollut jo puoli vuotta nousujohteinen vertailuvuoteen nähden. Toki vertailuvuoden arvot ovat hyvin matalalla tasolla. Selvä on, että ne yritykset, jotka ovat riittävän ajoissa reagoineet nollakasvuun, tekevät nyt parempaa tulosta. Voisi sanoa, että suurella todennäköisyydellä nämä yritykset tulevat myös pysymään kisassa mukana, vaikka edelleen jatkuisi ekonomistien povaamat nollakasvun ajat", toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Suomessa viennin merkitystä korostetaan välillä liikaakin. Ei Ruotsissakaan vienti vedä ja siitä huolimatta heillä menee selvästi paremmin kuin meillä. Tämä on naapurissa palvelusektorin kasvun ansiota. Tämän vuoksi meillä pitäisi enemmän kiinnittää huomiota kotimaisten yritysten kasvuedellytysten luomiseen. Työllistämisen kustannusten lasku on oikea lääke. Se mahdollistaa hintojen pysymisen sillä tasolla, että kuluttajilla on mahdollisuus ostaa palveluita yhä enemmän", kommentoi Harri Tahkola.

Talenom Barometrin tulokset perustuvat laajaan otantaan suomalaisista pk-yrityksistä. Barometrin tuloksia saa vapaasti julkaista ja siteerata, mutta se edellyttää aina lähteen mainitsemista. Barometri on luettavissa myös Talenomin kotisivuilla. 

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto