10/15: Pk-yritysten talousluvut jatkavat paranemistaan

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 09/2014–08/2015 2,0 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli 27,5 prosenttia suurempi vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 9,3 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

”Pk-yritysten talousluvut vahvistuvat edelleen. Nyt jo yli puolen vuoden ajan meno on ollut positiivissävytteistä. Liikevaihtotason nousu ei vielä päätä huimaa, mutta katsomalla tarkemmin historiaa havaitaan, että liikevaihdon kasvuprosentti ylitti 2 % ensimmäisen kerran yli vuoteen. Viime viikkoinahan on jo positiivisia uutisvirtauksia tullut muitakin. Kuitenkin mielenkiintoista on havaita, että Talenom Barometri kykenee indikoimaan nousua aiemmin kuin muut, tällä kertaa siis jo keväällä. Liikevoittotason nousu on hurja. Toki euromääräiset summat ovat pieniä, joten pienikin liikevaihdon nousu samalla kulurakenteella parantaa nopeasti yrityksen liikevoittoprosenttia. Yrittäjille voi antaa kouluarvosanan 9,5 vaikean ajan ohittamisesta", toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Kenelle muulle voidaan antaa kiitettävä arvosana taantumasta selviämisestä? Etujärjestöt ovat mielestäni olleet hampaattomia. Kukin katsoo asioita omasta poterostaan näkemättä kokonaisuuden hyötyä. Tuore Suomen hallitus on pyrkinyt tekemään ehdotuksia, joita on vedetty takaisin, paikattu ja taas laitettu jakoon. Viime viikkojen yleinen ilmapiiri hallituksen toimista on ollut sekava. Kansalaiset puolestaan ovat kantaneet omaa vastuutaan hyvin. He ovat ostaneet palveluita, tehneet investointipäätöksiä ja kuluttaneet rahaa. Tämä on pitänyt yllä pk-yritysten ja valtakunnan elämää. Ja varmasti eniten vastuuta ja tuskaa ovat kantaneet ne ihmiset, jotka ovat joutuneet luopumaan työstä irtisanomisten vuoksi. Yhteenvetona lienee se, että tavallinen ihminen, yrittäjä ja työntekijä, on hoitanut oman tonttinsa hyvin, mutta yhteiskunnan tärkeimmät toimijat, mukaan lukien etujärjestöt, ovat kivirekenä taantuman selättämisessä", kommentoi Harri Tahkola.

Talenom Barometrin tulokset perustuvat laajaan otantaan suomalaisista pk-yrityksistä. Barometrin tuloksia saa vapaasti julkaista ja siteerata, mutta se edellyttää aina lähteen mainitsemista. Barometri on luettavissa myös Talenomin kotisivuilla. 

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto