11/15: Pk-yritysten liikevaihdoissa syysvirettä

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 10/2014–09/2015 1,3 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli 8,5 prosenttia suurempi vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli 0,1 prosenttia vähemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

”Liikevaihdon muutos pyörii edelleen hyvin pienissä lukemissa. Ollaan oltu pitkää 1-2 prosentin kasvussa, mikä on sinänsä inflaatiotasoa ylempänä, mutta ei muutoin oikein korkealle kipua. Liikevoitot puolestaan menevän hiukan vuoristoratamaisesti. Syynä tähän on se, että kun kulukuormat yrityksessä ovat lyhyellä tähtäimellä kohtalaisen vakiot, liikevaihdon pienikin heilahdus näkyy liikevoittorivillä isoina prosentteina. Mutta yli puoli vuotta liikevoittotasot ovat selvästi edellisvuotta paremmat, mikä on tietenkin hieno asia. Liikevaihdon kasvutason nostaminen vaatisi kuitenkin kotimaisen suhdanteen parantumista", toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

"Toivottavasti olen väärässä siinä, että uuden hallituksen päättäväisen startin jälkeen tulleet päätöksien venymiset ja perumiset näkyvät kansalaisten taloudellisen varovaisuuden lisääntymisenä. Mikäli kuluttajien varovaisuus todellakin vielä lisääntyy, tulee se näkymään myös pk-yrityksen kannattavuuden laskuna ja edelleen säästötalkoiden aloittamisena. Tätä ei varmasti kukaan halua, joten päättäväisyys olisi nyt hyvin toivottavaa", kommentoi Harri Tahkola.

Talenom Barometrin tulokset perustuvat laajaan otantaan suomalaisista pk-yrityksistä. Barometrin tuloksia saa vapaasti julkaista ja siteerata, mutta se edellyttää aina lähteen mainitsemista.

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto