11/2014: Joko PK-yrityksissä käytiin pohjalla?

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 10/2013–9/2014 1,7 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso laski 17,6 prosenttia vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten kassoissa oli syyskuun lopussa 0,6 prosenttia enemmän rahaa vuotta aikaisemmin.

Kuukausi sitten barometrin lukemat olivat murheelliset. Liikevaihdon kasvu oli silloin alempana kuin koskaan ja liikevoiton lasku suurempi kuin koskaan barometrin historiassa. Nyt syyskuun lopun tilanne indikoi suunnan kääntymistä. Liikkeet ovat pienet ja takana olevat euromääräiset muutokset niin ikään hyvin pieniä. Kuitenkin kun samaan aikaan on kerrottu muun muassa vientiteollisuuden näkymien parantumisesta sekä kaupanalan myynnin parantumisesta, on otsikon kysymykselle perusteet. Myös monet yksittäiset yritykset ovat raportoineet käänteestä parempaan", iloitsee Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

Pitkä tie on edessä päästäksemme edes vuoden 2008 romahdusta edeltävälle tasolle. Yritykset, jotka ovat kaikki nämä vuodet selvinneet kunnialla, ansaitsisivat kunniamerkit. Yritysten merkitys Suomen taloudelle ja hyvinvointiyhteiskunnalle on aivan ratkaiseva. Yksityisen sektorin työntekijät tuottavat sen lisäarvon, josta kertyy verotulot. Näistä maksamme hyvinvointiyhteiskunnan kulut. Miten tämä juhlapuheissa esiintyvä totuus saataisiin muuttumaan eläväksi elämäksi? Kannustava verotus niin työntekijöille kuin yrittäjillekin on varmasti ainakin yksi varma ja nopea keino. Uskallettaisiinko tätä kokeilla?", kysyy Harri Tahkola.

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto