12/2014: Kannattavuuden aallonpohja ohitettu

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 11/2013–10/2014 1,4 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Yritysten liikevoittotaso oli 15,9 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmalla ajanjaksolla. Yritysten kassoissa oli 2,4 prosenttia enemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.  

”Kuukausi sitten barometrissamme rohkenimme esittää kysymyksen, joko käytiin pohjalla? Tämä uusi barometri antaa vahvistusta tälle havainnolle. Kannattavuuden heikkeneminen on pysähtynyt ja nyt mennään kohti parempaa. Yrityksissä toimintoja on muutettu vastaamaan erittäin varovaisia kasvulukuja. Tätä työtä on tehty pörssiyhtiöissä selvästi nopeammin mutta eivät pk-yrityksetkään ole jouten olleet. Sopeutuksen rytmi on hitaampi ja mikä sen paremmin sopiikaan perheyhtiöille, sillä sopeutukset kohdistuvat yleensä myös henkilöstökuluihin. Hiljalleen parantunut kannattavuus näkyy myös kasvavina kassoina”, iloitsee Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.  

”Tulevien eduskuntavaalien vaalikampanjat saattavat heikentää talouden kehitystä. Jotkut puhuvat verojen korottamisesta, toiset verojen laskemisesta ja kaikki joka tapauksessa siitä, kuinka Suomella menee huonosti. Nämä puheet ovat omiaan heikentämään kuluttajien luottamusta tulevaisuuteen, mikä on kuitenkin ratkaisevan tärkeää nousullemme. Lisäksi keskustelua sekoittaa se, että valtion talous ja yritysten talous kulkevat eri polkuja. Valtion talous voi olla kuralla samaan aikaan kun talouselämässä menee muutoin hyvin. Nämä on tärkeä erottaa toisistaan, sillä yksityisen sektorin hyvinvointi on ratkaisevinta pitkässä tulevaisuudessamme” korostaa Harri Tahkola.

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto