Älä suostu suuryritysten maksuehtoihin!

Blogi
Näemme päivittäin toiminnassamme, että monet suuryritykset edelleen pidentävät maksuehtojaan.  Suomen Pankin yritysrahoituskyselyn mukaan yli 40 prosentilla pk-yrityksistä ja vajaalla 30 prosentilla suurista yrityksistä rahoitustarpeet kasvoivat joko merkittävästi tai ainakin jonkin verran maksuaikojen pidentymisen seurauksena.

Pankkien ja rahoituslaitoksien perinteisessä mallissa lainaa vastaan pitää antaa kiinteitä vakuuksia. Pankkikriisin jälkeen pankkien vakavaraisuusvaatimukset ovat kiristyneet, mikä on puolestaan osaltaan johtanut siihen, että myös pankkilainojen vakuusvaatimukset ovat kiristyneet.

Tilannetta ei helpota, että yhä useampi toimiala on tietopääomavetoista eikä kenenkään aivoja voi käyttää lainan panttina. Myöskään kiinteää omaisuutta ei enää juuri osteta itselle, vaan tarpeet katetaan palveluilla. Tämä ei koske vain tietotekniikkayrityksiä, jotka eivät enää osta palvelimiaan, vaan vuokraavat niiden käyttöoikeutta esimerkiksi Amazonilta. Sama trendi on nähtävissä myös perinteisillä aloilla. Toimitilat vuokrataan ja työkalut hankitaan leasing sopimuksella. Rakennusyrityksetkin ostamisen sijaan vuokraavat työkoneensa Ramirentistä tai tekevät leasing sopimuksen työkoneistaan. "As a Service”-talous siirtää rahoituksen tarpeen investoinneista käyttöpääoman rahoittamiseen.

Yllä mainituista syistä monien yritysten kohdalla kiinteää omaisuutta on yksinkertaisesti liian vähän, jotta käyttöpääoman rahoittaminen pankkilainalla tai luottolimiitillä onnistuisi. 

Miten sitten selvitä esimerkiksi 60 päivän maksuehdoista, jos omien toimittajien ja alihankkijoiden kanssa ei saa sovittua pidempiä maksuaikoja, 2-3 kuukauden palkat on maksettava ja ALVitkin menevät maksuun ennenkuin asiakkaalta saadaan maksu toimitetusta palvelusta tai tuotteesta? Ja miten kattaa rahoituksesta syntynyt kulu? 

Yksinkertaisesti paras, helpoin ja halvin ratkaisu on myydä laskut Talenom Laskurahoituspalvelun kautta. Laskun myyntihinta määräytyy laskutettavan yrityksen luottoluokan mukaan, joka usein on erinomainen pitkiä maksuaikoja vaativilla suuryrityksillä. Parhaassa tapauksessa tämän kulun saa siirrettyä laskutettavalle pienellä hinnan korotuksella. 

Talenom Laskurahoitus toimii saumattomasti yhteen Talenom Online palvelun kanssa, joten reskontra, kirjanpito, muistutukset ja perintä pysyvät automaattisesti ajan tasalla, eikä laskujen myynistä aiheudu ylimääräistä vaivaa.

- Perttu

 

Header-kuva

Kirjoittajat

Perttu Jalkanen

Co-founder, Chief Commercial Officer, Arex

Kirjoittaja on yksi AREXin perustajajäsenistä. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus FinTech-liiketoiminnan kehittämisestä ja myynnistä. Hän on toiminut aikaisemmin liiketoiminnan kehityksen ja myynnin johtajana mm. verkkolaskuoperaattori Maventassa sekä maailmanlaajuisesti pankki-, valuutta- ja varainhoitojärjestelmiä myyvissä WallStreet Systemsissä ja Tremassa, jotka ovat nykyisin osa ION Tradingiä.

Takaisin

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto