Erinomaista kansainvälistä kirjanpitäjän päivää!

Blogi /
10.11.2021

Tänään vietetään kansainvälistä kirjanpitäjien päivää. Kirjanpidon juuret ulottuvat pitkälle vuosisatojen taakse, vaikka kahdenkertaista kirjanpitoa on Suomessa opetettu oppikirjoissa vasta 1900-alkupuolelta lähtien. Kirjanpitäjän toimenkuva on muuttunut varmasti aikojen saatossa moneen kertaan, mutta kaiketi perustavoite on pysynyt samana: tavoitteena tuottaa selvitys siitä, miten yrityksen kannattavuus on rakentunut ja mikä on yrityksen taloudellinen asema maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden näkökulmasta katsottuna.

 

 

Perinteinen kuva kirjanpitäjästä tarkkana, jämptinä ja rutiineja rakastavana toimistohenkilönä on saanut kokea melkoisen muutoksen viime aikoina. Kirjanpitäjä-nimikekin on vaihdettu useissa yhtiöissä taloushallinnon asiantuntijaksi tai muuksi, joka kuvaa paremmin nykyaikaisen kirjanpidon ammattilaisen toimenkuvaa. Kirjanpidon automatisoituessa rutiininomaiset tehtävät ovat vähentyneet/jääneet kokonaan pois, ja asiantuntijan toimenkuvaan on mahdutettu paljon enemmän asiakaspalvelua ja asiakkaan auttamista monin tavoin. Kirjanpitäjä, nykyisin taloushallinnon asiantuntija, auttaa yrittäjää hallinnollisissa asioissa – vapauttaen yrittäjän aikaa hänen oman liiketoimintansa harjoittamiseen-, verotuksellisissa asioissa – optimoiden sekä yrityksen että yrittäjän henkilökohtaista verotusta – sekä ns. konsultoiden eli sparraten yrittäjää itse liiketoiminnassa. Konsultointia on se, kun taloushallinnon asiantuntija kertoo talouden raporteista olennaisia asioita yrittäjälle sekä auttaa kehittämään raportointia tukemaan entistä paremmin liikkeenjohdon tarpeita. Konsultoinnissa katsotaan myös tulevaisuuteen eli autetaan yrittäjää laatimaan budjetti sekä laaditaan erilaisia kannattavuus- ja optimointilaskelmia.

 

Kirjanpitäjistä on kehittynyt konsultteja, jotka tekevät yhteiskunnallisestikin erittäin merkittävää ja arvokasta työtä. Samalla vaatimukset kirjanpitäjän tiedoille ja taidoille ovat muuttuneet – ja merkittävästi kasvaneet. Vuorovaikutustaidot, ongelmanratkaisutaidot ja itsensä johtaminen ovat korostuneet merkittävinä työelämätaitoina unohtamatta laajaa asiaosaamisvaadetta, joka kattaa kirjanpidon, verotuksen, yhtiöoikeuden lisäksi mitä erilaisempia muita osa-alueita kuten rahoituksen, sijoittamisen, vakuuttamisen ym. perusasioita. Eri toimialat ja yrittäjien henkilökohtaiset tilanteet tuovat myös oman sävynsä tähän varsin monipuoliseen ja mielenkiintoiseen tehtävänkuvaan.

 

Taloushallinnon ala tarjoaa mielenkiintoisia ja kehittäviä tehtäviä sekä vastavalmistuneille että kokeneemmille konkareille, myös alanvaihtajille. Arvokasta kirjanpitäjän päivää kaikille alan entisille, nykyisille ja tuleville tekijöille!!

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä