Talouden tulkinta auttaa katsomaan tulevaan

Blogi /
Karoliina Kurikka /
Piritta Vanhala /
08.06.2022

Yrittäjän on tärkeä tietää, mistä kaupan tulos on syntynyt. Raportit kertovat, mikä onnistui ja missä on petrattavaa. Katse ei kuitenkaan voi olla pelkästään menneessä – yhtä lailla on hyvä kurottaa tulevaisuuteen. Taloushallinnon asiantuntijan kanssa voi laatia suunnitelmia tulevaan. Yhdessä voi sopia, millaisin keinoin tavoitteisiin pääsee.

Taloushallinnon asiantuntija on aina yrittäjän tukena ja kaverina lukujen ja raporttien kanssa. Jos tuntuu, että tavanomaiset tilinpäätös- ja muut palaverit eivät riitä, Talouden tulkinta -palvelusta on varmasti apua. Se antaa eväitä, kuinka yritys kasvaa kannattavasti. Palvelu räätälöidään yrityskohtaisesti. Paneudutaan yhdessä siihen, mitä yrittäjä haluaa yrityksensä menestymisestä tietää ja mihin haluaa keskittyä.

Jotta talouden tulkinta perustuu jykevälle pohjalle, yrityksen lukujen pitää olla oikein ja vertailukelpoisia. Näin tulevaisuuden ennustaminen on luotettavaa. Hyvä olisi sekin, että selvittelytilit olisivat tyhjiä ja varastot inventoituja ennen palavereita.  Aineistojahan voi mainiosti toimittaa tilikauden aikana vaikka kuukausittain. Aina on hyvä aika olla ajan tasalla.

 

 

Talouden tulkinta -palvelu vaatii yrittäjältä kiinnostusta oman yrityksen tilasta. Uteliaisuuden lisäksi pitää löytää tunnin verran aikaa yhteisille palavereille, sillä tahdilla kuin itselle parhaiten sopii – vaikka kuukausittain. Taloushallinnon asiantuntija hoitaa kaiken muun: raportit ja vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aina joskus tulee vastaan tilanteita, joissa omat voimat ja osaaminen eivät riitä. Myös yrityksen laajentuessa, fuusioituessa tai vaikkapa kansainvälistyessä saatetaan kaivata tavallista järeämpää taloudellista osaamista. Talenomin talouspäällikköpalvelusta saa tukea juuri silloin, kun yritys sitä tarvitsee. Ulkoistettu talouspäällikkö on usein helpoin ja riskittömin vaihtoehto.

Kaikkein tärkeintä on muistaa, että vaikeissakaan tilanteissa yrittäjä ei jää yksin. Meiltä saa aina apua. Meillä on luvut ja tiedot, meillä on ymmärrys liiketoiminnasta. Ison talon etu on, että meiltä löytyy monenlaista osaamista. Kenenkään ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

Karoliina Kurikka

Taloushallinnon asiantuntija

Piritta Vanhala

Taloushallinnon asiantuntija, KLT / talouspäällikkö

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät