fbpx
>
Uutiset
04.05.2017

Føg – unelma sumusta

Nimi: Artturi Pitkälä
Ikä: 29 vuotta
Ammatti: Sosiaaliohjaaja
Tausta: Helsinkiläinen tuore isä ja tuore yrittäjä

 

Artturi Pitkälä on Helsinkiläinen uusi yrittäjä, joka toteutti unelmansa ja perusti uuden yrityksen

 

Muutama vuosi sitten Artturi Pitkälä matkusti  Etelä-Afrikkaan. Hän kulki kameran kanssa ja kuvasi ihmisiä ja tunnelmaa ympärillään. Hän oli jo pitkään etsinyt kameralleen hienoa ja tyylikästä kamerareppua. Kierrellessään paikkoja Kapkaupungissa Artturi saapui paikkaan, jossa pariskunta teki nahkatuotteita perinteisesti käsin ompelemalla. Pariskunnan käsityötaidot jäivät pyörimään Artturin mieleen. Voisinhan tehdä etsimäni täydellisen kamerarepun itse, Artturi ajatteli.

 

Saavuttua Suomeen hän ilmoittautui kansalaisopiston nahkatyökurssille. Siellä hän pääsi käsiksi materiaaliin ja niihin työmenetelmiin, joilla unelmista voisi tulla totta.
Artturilla on aina ollut kaipuu ja halu tehdä jotain luovaa. Hänen työnsä sosiaaliohjaajana on myös omalla tavallaan luovaa työtä, mutta kovin erilaista. Kansalaisopiston kurssin myötä ideoita tuli lisää ja lisää. Käsitöitä syntyi ja innostus kasvoi.

 

Melko varhaisessa vaiheessa Artturi päätti perustaa yrityksen luomustensa ympärille, johon myös ystävät kannustivat.  Hän tuumasi, että pitäähän ihmisen nyt elämän aikana yksi yritys perustaa. Nimi ja logo saivat alkunsa Artturin ollessa kesälomalla Norjan Lofooteilla. Siellä hän ammensi paljon inspiraatiota ympäristöstä. Sumu (fog) sai arkisen ja tavanomaisen vaikuttamaan kauniilta ja hiukan jännittävältä. Niin FØG Handmade sai alkunsa. Nettisivut perustettiin alkuvuodesta. Hetki sen jälkeen Artturi kuuli ystävänsä välityksellä Talenomin kampanjasta, jossa Talenom lupasivat auttaa uusia yrittäjiä alkuun.
-Hain heti mukaan! Yrityksen perustaminen on tuntunut helpolta. Kaikki on mennyt niin hienosti. Aluksi vähän jännitti lähteä tekemään semmoista mikä ei ollut tuttua, mutta mietin että eiköhän tästä selvitä kunhan vähän otetaan asioista selvää.

 

Tällä hetkellä FØG handmade on matkalla yhdeksi Suomen hienoimmista brändeistä. Artturille on tärkeää, että brändi ja tuotteet tukevat toisiaan. Mitään ei tehdä hätiköiden tai kiireellä. Viimeistä piirua myöten kaikki on mietitty. Halutaan että tuotteet tehdään Suomessa ja suomalaisista materiaaleista. Ajatus ja tarina tuotteen takana ovat tärkeitä. Tuotteen tulee antaa omistajalleen jotain extraa. Kohderyhmänä ovat ihmiset, jotka arvostavat samoja arvoja kuin FØG handmade brändi. Tarinaa, laatua ja designiä. Muotoilu on yksinkertainen ja ajaton sillä ajatuksella, että tuote kestää sukupolvelta toiselle. Malliston suunnittelu on rakenteilla ja Artturi toivoo, että verkkokauppa saadaan auki toukokuun aikana
 

Tulevaisuutta Artturi miettii harkiten ja varovasti.
– Katsotaan mitä elämä tuo tämän hankkeen ympärillä. FØG:n osalta haluan edetä hallitusti niin, että brändi ei kärsi ja arvot pysyvät koko ajan mukana. Tämän vuoden tehtävänä on selvittää, mihin kaikkeen voidaan lähteä mukaan.

 

Tutustu tarkemmin Artturin yritykseen
https://www.foghandmade.com/
https://www.instagram.com/foghandmade/

Hae mukaan kampanjaan!  LINKKI