Knuuti ymmärtää laadun päälle

Referenssi /
10.05.2022

Jouko Knuuti on ollut yrittäjä koko ikänsä. Vuosien varrella hän on ehtinyt nähdä monenmoista, hyvässä ja pahassa. Erityisesti häntä harmittavat huonot kokemukset tilitoimistoista. On ollut välinpitämättömyyttä, nihkeää tiedonkulkua ja neuvonnan puutetta, jopa määräysten, lainsäädännön ja verottajan vaatimusten laiminlyöntiä. Muutaman tuhannen euron veromätkyjäkin on tullut maksettavaksi liian usein. Knuutista tuntui aiemmin, että tilitoimisto ei hoida hommiaan.

– Firma joutui maksamaan täysin turhia laskuja. Ne eivät perustuneet muuhun kuin kirjanpitäjän huolimattomuuteen, Knuuti kritisoi.

Enää turhia mätkyjä ei ole näkynyt – Plastic Surgery Centerin kirjanpito on nykyisin Talenomilla. Yhteistyö on sujunut hyvin, ja Knuuti on tyytyväinen. Arkea helpottaa sekin, että Talenom hoitaa myös yrityksen palkanlaskennan. Ulkoistetut kirjanpito- ja palkanlaskentapalvelut tarkoittavat, että Plastic Surgery Centerissä voidaan keskittyä asiakkaiden toimenpiteiden tekemiseen. Tarpeen vaatiessa yritys hyödyntää myös Talenomin konsultointipalveluja, kuten vaikkapa juristien tai verotusasiantuntijoiden osaamista.

 

Yritysryppäästä tulee konserni

Plastic Surgery Center Helsinki aloitti toimintansa kymmenisen vuotta sitten. Sittemmin kauneusklinikoita on perustettu Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Lappeenrantaan ja Porvoon Haikkoon.

Jouko Knuutin mukaan halu kasvuun on kova. Vielä tämän ja ensi vuoden aikana aloittavat klinikat Vaasassa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Lähivuosina Plastic Surgery Center laajenee uusille paikkakunnille. Ei ole mahdoton ajatus sekään, että muutaman vuoden kuluttua yrityksen klinikoita löytyy Suomen lisäksi vaikkapa Ruotsista.

Yritysryppäässä on neljä erillistä yhtiötä. Kasvuhalujen myötä on ollut pakko miettiä yrityksen rakennetta. Muuttuminen konserniksi on pyörinyt Knuutin mielessä jo vuosia, ja nyt on sen aika. Konsernin edut houkuttavat. Knuuti odottaa, että muun muassa hallinnointi ja konsernin sisäinen rahaliikenne helpottuvat. Muutoksen käytännön toteutus on Talenomin tehtävä. Konsultointipalveluiden asiantuntijoiden ammattitaito takaa, että kaikki sujuu niin kuin pitää.

 

 

 

 

Alvillista ja alvitonta myyntiä

Osa klinikoiden palveluista on arvonlisäverollisia, osa -verottomia. Jos esimerkiksi yläluomet painavat niin, että näkökyky on rajoittunut, leikkaus tehdään terveydenhoidollisista syistä. Lääkärin määräämät terveydenhoidolliset toimenpiteet ovat alvitonta toimintaa. Pelkästään kauneuteen liittyvät operaatiot taas ovat alvillisia. Verollinen ja veroton myynti samassa yrityksessä voi tuntua hankalalta, mutta Knuutin mukaan se ei ole sitä.

– Kun ostetaan tavaraa, se pitää tietysti huomioida. Vähennysoikeus voidaan tehdä samalla prosenttisuhteella kuin on alvillista ja alvitonta myyntiä. Prosentit ovat Talenomilla tiedossa.

Plastic Surgery Centerissä luotetaan hyvään markkinointiin, tuotteisiin ja laatuun. Keskeinen ajatus on, että asiakas huomioidaan kokonaisvaltaisesti. Tämä erottaa Knuutin mielestä yrityksen kilpailijoistaan.

– Klinikoilla tuoksut, värit, musiikki ja tilat ovat kaikki tärkeitä. Näitä ei monikaan huomaa ajatella. Lisäksi meillä sekä tilat, hoidot että laitteet ovat huippuluokkaa. Investoimme koko ajan uusimpaan tekniikkaan ja uusimpiin laitteisiin, Knuuti kertoo.

Knuuti haluaa tarjota parasta mahdollista laatua Plastic Surgery Centerin asiakkaille, ja parasta laatua hän vaatii itsekin. Nyt kun taloushallinnon yhteistyökumppani on Talenom, vaatimuksiin on vastattu. Talenomilla palvelun laatuun voi luottaa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät