fbpx

Neuvontapalvelut

Olemme yrittäjän neuvokkain kumppani.

Kolme asiaa, joita et kuule meiltä

” Emme tulleet ajatelleeksi”
Hoksaaminen on meidän hommaamme ja hoidamme sen hyvin.
Osaamme katsoa yrityksesi liittyvien päätösten talous- ja veroseuraamukset joka kantilta.

” Legal Transaktiomme fokusoivat korporaation strukturoinnin strategisesti optimaalisella action point –ajattelulla.”
Me puhumme selvää suomea. Meiltä voit myös saada kumppaniksesi asiantuntijan, jolla on pitkä työkokemus juuri Sinun toimialaltasi. Puhutte taatusti samaa kieltä.

” Näin me ollaan tehty tämä aina ennenkin.”
Meiltä et saa tusinaneuvoa. Jokainen asiakas on meille yksilöllinen ja etsimme hänelle parhaat ratkaisut.

Kolme asiaa, joita et kuule meiltä

Asiakkaamme

Reilut 40 vuotta toimineessa Kumipaja Oy:ssä tuli ajankohtaiseksi sukupolvenvaihdos. Yrityksen perustajan Jaakko Lehdon mukaan tärkeimmät tavoitteet olivat firman säilyminen elinkykyisenä, sekä kaikkien osapuolten kannalta järkevät verotukselliset ja rahoitukselliset ratkaisut. Hyvinvoivalla yrityksellä oli varallisuutta, ja vaihdos näytti ensin tulevan liian kalliiksi jatkavalle polvelle.

”Talenomin asiantuntija perehtyi tilanteeseemme ja tarjosi muutamia ratkaisuvaihtoehtoja. Valikoimme yhdessä niistä meille parhaan, joka osoittautui ehdottomasti järkevimmäksi. Kaikki tapahtui nopeasti ja jouhevasti, enkä viettänyt asian takia yhtään unetonta yötä”, kertoo Jaakko Lehto.

Kumipaja Oy

Talenom ratkaisut ja ohjeet

Yhtiön arvoa saatiin alemmaksi jakauttamalla ylimääräiset sijoitusvarat toiseen yhtiöön. Liiketoimintayhtiön hintaa saatiin näin alemmaksi, ja seuraavan polven oli taloudellisesti mahdollista astua omistajiksi.

Sukupolvenvaihdoksessa tärkeintä on hyvä valmistautuminen, sillä vaihdos voi viedä muutaman vuoden. Erilaiset toteutusvaihtoehdot on pohdittava ja laskettava huolellisesti. Suunnittelussa ja yhtiön hinnoittelussa on selvitettävä kaikki veroseuraamukset, näin voidaan saada tuntuvia säästöjä.

Asiakkaamme

Kuntoutuspalveluita pitkään yhdistysmuotoisena tuottanut Vakuutuskuntoutus VKK ry päätti aloittaa kuntoutuspalvelu-tuotantonsa yhtiöittämiseen tähtäävän prosessin vuonna 2016. Pian Juha Mikkola huomasi, että eteen nousi kysymyksiä, joihin ei löytynyt omasta talosta vastauksia.

”Meillä ei ollut omasta takaa riittävää taloushallinnon osaamista. Esimerkiksi palveluiden hinnoittelu ja budjetointi olivat entisen verrattuna ihan muusta maailmasta.”
Vakuutuskuntoutus kääntyi Talenomin Neuvontapalveluiden puoleen ja hankki sieltä ulkoistetun talousjohtajan hoitamaan talouskysymykset kuntoon.
”Talenom hoiti jo entuudestaan kirjanpitomme. Siksi oli helppoa ottaa sieltä asiantuntija hoitamaan talouden seuranta- ja ohjausjärjestelmämme asianmukaiseksi. Yhteinen kieli löytyi todella nopeasti ja saimme asiat kuntoon ”, kertoo Juha Mikkola.

Vakuutuskuntoutus VKK

Talenomin ratkaisu ja ohjeet

Asiakkaan palvelutoiminta oli kaiken aikaa ollut laadukasta, mutta eurot olivat jääneet taka-alalle ja strateginen muutos oli edessä. Talousjohtamisen asiantuntijamme tuli avuksi. Loimme menetelmät ja työkalut, joilla ennustaa ja seurata taloutta sekä kasvattaa palvelutoiminnan arvoa. Nyt johto saa oikeaa ja oleellista tietoa päätöksentekoonsa ja pystyy ohjaamaan toimintaansa taloudelliset vaikutukset tietäen.

Kun tuntuu, että yrityksen talousohjaus ei ole riittävän vahvalla pohjalla, kannattaa ensin kysyä itseltään, kuinka hyvin tunnen liiketoimintani rahavirrat, mistä tuotot tulevat ja kulut muodostuvat. Toiseksi on hyvä pysähtyä miettimään, kuinka usein päätöksiä tehdessäni tiedän miten ne vaikuttavat kassavirtaan ja kannattavuuteen. Ja kolmanneksi: Jos kysymyksiin on vaikea löytää vastauksia, ei pidä epäröidä pyytää asiantuntijan apua.

Lataa esite ja lue lisää neuvonta-palveluistamme:

Ota yhteyttä

Myynti

040 922 8800