Osakeyhtiön hallinnointi ja ohjaus

Blogi /
Heli Hookana /
31.10.2022

Mietityttääkö jokin ajankohtainen osakeyhtiön johtamiseen tai yhtiöjärjestelyyn liittyvä kysymys? Talenom Konsultointipalvelut osallistuu Keskuskauppakamarin järjestämään Suureen Osakeyhtiöpäivään 30.11. Osakeyhtiöpäivä on vuosittainen yhtiöoikeuden foorumi, jossa käsitellään osakeyhtiöiden toimintaan ja hallinnointiin vaikuttavia ajankohtaisia kysymyksiä.

Vuoden 2022 osakeyhtiöpäivässä kuulemme esimerkiksi ajankohtaiskatsauksen yhtiöoikeuteen ja corporate governanceen liittyvistä teemoista sekä perehdymme uudistuvaan kestävyysraportointiin. Tilaisuus on suunnattu yritysjohdolle, hallitusammattilaisille ja asiantuntijoille.

 

 

 

Corporate governancella tarkoitetaan yhtiön hallinnointi- ja ohjausjärjestelmää, joka määrittelee hallituksen ja muun yritysjohdon roolit, velvollisuudet ja heidän suhteensa osakkeenomistajiin. Corporate governance on eräänlainen järjestelmä, jonka avulla yritystoimintaa johdetaan ja kontrolloidaan. Hyvä hallintotapa osaltaan varmistaa, että liiketoimintaa johdetaan kannattavasti ja kasvua tukien.

Lähtökohtaisesti kattavimmat hyvän hallinnon ohjeet on tehty pörssilistatuille yhtiöille. Myös pienemmät yhtiöt voivat soveltaa ohjeita toiminnassaan tai vähintäänkin saada niistä kehittämisajatuksia omaan johtamiseensa ja yhtiön hallinnon järjestelemiseksi.

Tilaisuudessa kuulemme myös ajankohtaisia näkemyksiä yhtiön hallituksen monimuotoisuudesta. Hallituksen tulee olla yhteistyö- ja päätöksentekokykyinen. Näin hallitus kykenee vastaamaan yhtiön liiketoimintojen ja strategisten tavoitteiden asettamiin vaatimuksiin sekä tukemaan ja haastamaan yhtiön toimivaa johtoa ennakoivasti ja rakentavasti.

Talenom Konsultointipalvelujen lakimiehet ja asiantuntijat tarjoavat kokonaisvaltaista kumppanuutta yrityksellesi. Hoidamme myös yritys- tai omistusjärjestelyt, yrityskaupat, liiketoiminnan sopimukset, verokysymykset ja talouden johtamisen palvelut siten, että saat kokonaisvaltaisen tuen yrityksesi johtamiseen.

Talenomin ständillä tapaat Head of Consulting Heli Hookanan, lakimies Tuomas Asplundin ja myyntijohtaja Marco Matikaisen. Tule keskustelemaan ajankohtaisista taloudellisista, verotuksellisista ja lainopillisista kysymyksistäsi!

Heli Hookana

Head of Consulting and Law

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät