Pakkaselle kääntynyt pk-yritysten liikevaihto piristyi lokakuussa: ”Kaikki kimaltava ei kuitenkaan ole aina kultaa”

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi lokakuussa 7,37% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla (elo – lokakuu 2018) pk-yritysten liikevaihto kasvoi 4,87%.

Teollisuutta (-1,28%) lukuunottamatta pk-sektorin keskeisimmät toimialat punnersivat plussan puolelle. Rakentamisessa kasvua nähtiin 8,13%, kaupan alalla 11,62% ja palveluissa 5,71%.

Talenomin seuraamista maakunnista Uusimaa (+12,78%) ja Pirkanmaa (+13,98%) takoivat vahvoja kasvulukuja. Sen sijaan Pohjois-Pohjanmaalla jouduttiin tyytymään vaisuun 2,38% kasvuun.

”Pakkaselle päätyneen syyskuun jälkeen pk-sektorilla nähtiin taas lokakuussa myönteistä kehitystä. Kaikki kimaltava ei kuitenkaan ole aina kultaa: ensimmäinen kuukausi on pääsääntöisesti kvartaalin vahvin, ja nyt ollaan selvästi aiempia alemmalla tasolla. Lisäksi muualta kantautuneiden uutisten myötä voidaan hyvällä syyllä olettaa kasvun niiaavan uudestaan ja päätyvän entistä voimakkaammin pakkaselle vuodenvaihdetta kohden.

Yleisten suhdannenäkemysten valossa työllisyyden kannalta merkittävän pk-sektorin elinvoimaisuus vaatii nyt erityistä huolenpitoa. Nähdyt pyrkimykset työmarkkinoiden tehostamiseksi ovat olleet oikean suuntaisia, mutta niiden riittävyyydestä ei ole takeita. Nyt on korkea aika kaivaa työkalupakista kaikki välineet, jotta yrittäjyyden edellytyksen taataan Suomessa myös vaikeampina aikoina”, Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso toteaa.

Avaa barometri kokonaisuudessaan TÄSTÄ.

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto