fbpx
>
Barometri
24.04.2019

Pk-yritykset jatkoivat helmikuussa kasvuaan, vaikka näkymissä onkin hiipumisen merkkejä: ”Työllisyyskehityksessä katse suunnattava pk-yrityksiin”

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi helmikuussa +4,25% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Helmikuun luvut näyttivät kasvua kaikilla pk-sektorin keskeisimmillä toimialoilla, ml. teollisuus (+5,30) jolla on takanaan viiden kuukauden supistuneen liikevaihdon putki. Rakentamisessa liikevaihto kasvoi +9,24%, kaupan alalla +3,34% ja palvelualoilla +7,85%.

 

Kaikissa Talenomin seuraamissa maakunnissa nähtiin helmikuussa suotuisaa kehitystä. Uudellamaalla pk-yritysten liikevaihto kasvoi +7,86%, Pirkanmaalla +7,39% ja Pohjois-Pohjanmaalla +11,47%. 

 

”Helmikuun luvut näyttävät helpottavilta synkän vuodenvaihteen jälkeen. On silti ilmeistä, että ensimmäinen kvartaali kokonaisuutena tulee jäämään selvästi vuoden takaista heikommaksi. Markkinat kärsivät hiipuvien näkymien aiheuttamasta alakulosta, ja pk-yritykset joutuvat sopeutumaan tähän todellisuuteen. 

 

Viime aikoina on ollut paljon puhetta työllisyysasteesta. Eduskuntavaalien alla puolueet kautta linjan esittivät tavoitteeksi työllisyysasteen nostamisen Suomessa 75 prosenttiin ja sen yli. On tärkeää huomata, että pk-yritykset ovat käytännössä ainoa uusien työpaikkojen lähde tavoitellussa mittakaavassa. Näin ollen odottaisimme nyt selkeitä toimenpiteitä, jotka luovat uskoa yrittäjyyteen Suomessa myös jatkossa”, Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso muistuttaa.


Avaa barometri kokonaisuudessaan TÄSTÄ