fbpx
>
Barometri
19.12.2017

Pk-yritykset nousuhuumassa – liikevaihdon kasvu +7,5% lokakuussa

Pk-yritysten liikevaihto jatkoi lokakuussa 2017 erittäin myönteistä kehitystä sen kasvaessa 7,5 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla (elo – lokakuu 2017) pk-yritysten liikevaihto kasvoi 5,7 %.

Myös kaikki neljä keskeisintä toimialaa ylsivät lokakuussa kasvuun. Lokakuun nopein kasvaja oli teollisuus, joka kasvatti liikevaihtoaan 17,9 %. Vastaavasti rakentaminen kasvoi 12,3 %, palveluala 10,2 % ja kauppa 3,7 %.

Kauppaa lukuun ottamatta toimialat pärjäsivät erinomaisesti myös elo – lokakuussa 2017. Teollisuus kasvoi 10,5 %, palvelut 9,8 % ja rakentaminen 9,7 %. Samalla kolmen kuukauden tarkastelujaksolla kauppa jäi nollan tuntumaan (+ 0,2 %).

Alueellisesti tarkasteltuna elo – lokakuu oli paras Pohjois-Pohjanmaalle, missä liikevaihto kasvoi 14,4 %. Pirkanmaalla liikevaihto kasvoi 7,9 % ja Uudellamaalla 4,7 %.

”Taas saamme huomata, että pienet ja keskisuuret yritykset ovat juuri nyt hirmuisessa vireessä. Lisäksi näin joulun alla tuoreet Valtionvarainministeriön tiedoksiannot vuoden 2018 ennusteistaan lämmittävät erityisen paljon mieltä. Ministeriön mukaan viennin odotetaan ottavan tulevana vuonna reippaan kasvuloikan. Myös työllisyystilanteen odotetaan paranevat ja vuodesta odotetaan investointien puolesta erittäin suotuisaa.

Kotimainen yrittäjä ei ole pitkään aikaan päässyt vaihtamaan vuotta näin positiivisessa taloustilanteessa. Toivon kovasti, että hekin pääsevät hetkeksi viettämään hyvin ansaitsemaansa lomaa, sillä nyt jos koskaan tulevaan vuoteen on kaikki syyt suhtautua luottavaisin ja rauhallisin mielin”, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso.

Avaa barometri kokonaisuudessaan TÄSTÄ.