fbpx
>
Barometri
24.01.2017

Pk-yrityksissä erinomainen marraskuu – kasvua 9,2 %

Pk-yritysten marraskuu oli erinomainen liikevaihdon kasvaessa 9,2 % edellisvuodesta. Syys-marraskuussa liikevaihto kasvoi 6,3 %. Marraskuu oli paras teollisuudelle, missä kasvua oli peräti 13,5 %. Palveluala kasvoi 11,8 %, rakentaminen 10,8 % ja kauppa 8,4 %.

Teollisuus oli myös 3 kk:n (syys-marraskuu 2016) tarkastelujaksolla paras kasvaja liikevaihdon kasvaessa 8,7 % edellisvuodesta. Palveluala kasvoi samaan aikaan 8,1 %, rakentaminen 1,9 % ja kauppa 1,0 %. 

Kasvukeskuksista kasvu oli vauhdikkainta Pirkanmaalla, kun lokakuun liikevaihto kasvoi edellisvuodesta jopa 17,6 %. Pohjois-Pohjanmaalla liikevaihto kasvoi 13,1 % ja Uudellamaalla 8,0 %. 

3 kk:n liikevaihdon muutos oli Pirkanmaalla +12,9 %, Pohjois-Pohjanmaalla +6,2 % ja Uudellamaalla +5,3 %.

”Marraskuu toi mukanaan vuoden parhaat kasvulukemat, vaikkakin tilanne pk-yrityksissä on jatkunut hyvänä jo pitkään. Myös kolmen kuukauden liikevaihdon muutos ylsi niin toimialoittain kuin alueellisestikin tarkasteltuna kaikkialla kasvulukemiin. Palvelualan pitkään jatkunut erinomainen kasvu kertoo siitä, ettei kasvu keskity pelkästään rakentamisen investointeihin”, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso.

”Jopa varovainen tulkitsija uskaltaa jo sanoa taantuman olevan takana. Mielestäni nyt voidaan alkaa puhumaan jo nousukaudesta. Lisäksi kilpailukykysopimus olisi tuomassa poikkeuksellisen hyvät olosuhteet investoinneille ja sen myötä myös työpaikkojen syntymiselle. Kotimaisella pk-yrittäjällä ei ole ollut kymmeneen vuoteen mahdollisuutta katsoa tulevaisuuteensa yhtä luottavaisesti kuin vuonna 2017”, sanoo Jussi Paaso.

Avaa Barometri kokonaisuudessaan TÄSTÄ.