fbpx
>
Barometri
20.03.2018

Pk-yrityksissä erinomainen startti vuoteen 2018 – tammikuun liikevaihto + 12,8 %

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi 12,8 % tammikuussa 2018 edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla (marraskuu 2017 – tammikuu 2018) pk-yritysten liikevaihto kasvoi puolestaan 3,8 %.

Myös kaikki pk-sektorin neljä keskeisintä toimialaa kasvoivat tammikuussa. Palveluala kasvoi 11,8 %, rakentaminen 9,7 %, teollisuus 7,1 % ja kauppa 2,0 %. Kauppaa lukuun ottamatta toimialat päätyivät plussalle myös kolmen kuukauden tarkastelujaksolla. Jaksolla palveluala kasvoi 5,5 %, rakentaminen 2,2 % ja teollisuus 0,6 %, kun samaan aikaan kauppa supistui 1,3 %.

Maantieteellisesti tarkasteltuna tammikuussa liikevaihto kasvoi Uudellamaalla 14,0 % ja Pohjois-Pohjanmaalla 13,0 %. Pirkanmaalla liikevaihto puolestaan supistui 0,5 %. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla liikevaihto kasvoi Pohjois-Pohjanmaalla 10,4 % ja Pirkanmaalla 1,1 %, kun Uudellamaalla liikevaihto supistui 1,1 %.

”Pienten ja keskisuurten yritysten tammikuu oli erinomaisen hyvä ja kaikki neljä toimialaa peittosivat edellisvuoden tuloksen. Sektorin kasvu on muodostunut jo pitkään rakentamisen ja palvelualan varaan, jotka kumpikin ylsivät tammikuussa noin 10 prosentin kasvuun.

Tarkastelujaksona yksittäinen kuukausi ei toki vielä itsessään anna riittävää käsitystä kokonaisuuden kehityksestä. Esimerkiksi on hyvä huomioida, että joulukuussa nähty korjausliike on ollut näkyvissä myös aikaisempina vuosina. Pidemmälle viimevuoteen katsottuna nähdään kuitenkin selvät ja tasaiset kasvukauden merkit, joiden voidaan erinomaisen tammikuun myötä odottaa jatkuvan myös vuonna 2018”, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso.

Avaa barometri kokonaisuudessaan TÄSTÄ.