Pk-yritysten liikevaihto kasvoi helmikuussa +12,02%: ”Yleinen epävarmuus vähentää tilauksia”

Barometri /
25.04.2022

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi helmikuussa +12,02% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen edeltävän kuukauden (joulu-helmikuu) liikevaihdon kasvuvauhti oli +9,51%.

Liikevaihto kasvoi helmikuussa voimakkaasti kaikilla pk-sektorin merkittävimmillä toimialoilla. Rakennusalan liikevaihto kasvoi +12,72%, kaupan alan +7,43%, palvelualojen +14,50 ja teollisuudessa +27,44%.

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi helmikuussa Uudellamaalla +8,51%, Pirkanmaalla +14,09% ja Pohjois-Pohjanmaalla +22,86%.

”Ripeällä kasvulla käynnistynyt vuosi jatkui helmikuussa poikkeuksellisessa vauhdissa. Kuun 24. päivä käynnistynyt Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei heijastu vielä helmikuun lukuihin, mutta sen vaikutukset pk-sektorin toimintaan tulevat varmasti vielä näkyviksi monin eri tavoin.

Suomen Yrittäjien julkaisema tuore Yrittäjägallup nostaa esiin kaksi liiketoiminnan päähuolenaihetta. Yhtäältä yrittäjät kertovat kustannusinflaatiosta, joka ensi vaiheessa näyttäisi uhkaavan erityisesti teollisuuden ja rakentamisen toimialoja. Toisaalta yrittäjät läpi koko pk-sektorin arvioivat yleisen epävarmuuden vähentävän tilauksia ja jossain määrin myös investointeja. Kun kokonaisuuteen lisätään ennakoidut koronnostot Atlantin molemmin puolin, ratkaistavana on hyvin haastava yhtälö.

Synkimmälläkin pilvellä on hopeareunus. Toteutuessaan hallituksen tavoittelema energiasiirtymä ja puhtaiden investointien vauhdittaminen voi tuoda uutta ja kestävää, koko yrityskenttään säteilevää virtaa. Toimeenpanon kunnianhimosta ei ole nyt varaa tinkiä. Riskinä on, että tehdään liian vähän ja liian myöhään”, Talenomin markkinoinnista ja datapohjaisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Tuomas Iivanainen huomauttaa.

 

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät