Pk-yritysten liikevaihto kasvoi huhtikuussa +13,44%: ”Hyvä hetki siirtyä juhannuksen viettoon”

Barometri /
22.06.2022

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi huhtikuussa +13,44% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen edeltävän kuukauden (helmi–huhtikuu) liikevaihdon kasvuvauhti oli +14,16%.

Pk-sektorin merkittävimmistä toimialoista liikevaihto kasvoi huhtikuussa palvelualoilla +21,38% ja teollisuudessa +9,34%. Sen sijaan rakentamisessa liikevaihto supistui -1,15% ja kaupan alalla -0,42% verrattuna vuodentakaiseen.

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi helmikuussa Uudellamaalla +12,88%, Pirkanmaalla +10,88% ja Pohjois-Pohjanmaalla +8,30%.

”Vuoden toinen neljännes käynnistyi pk-sektorilla pääsääntöisesti alkuvuoden kasvuvauhdissa. Voimakkain kasvuvaihe lienee jo jäämässä taakse, sillä jarruttavia tekijöitä on useita. Samanaikainen raaka-aineiden hintojen ja korkotason nousu sekä alasta riippuen osaavan työvoiman saatavuuden vaikeudet tuntuvat olevan vuoden 2022 kestohaasteita.

Kiinnostava havainto palvelualojen sisällä on matkailu-, majoitus- ja ravintola-alan liikevaihdon voimakkaana jatkuva kasvu huhtikuussa. Rajoitusten poistuminen ja matkailun vapautuminen vaikuttavat alaan monta kautta: työmatkustus on elpynyt ja etätyöläiset tehneet paluuta työpaikkaruokaloihin sekä ravintoloihin. Matkailu Suomessa kiinnostaa tauon jälkeen myös ulkomaalaisia turisteja. Näissä tunnelmissa on varmasti mukava siirtyä juhannuksen viettoon”, Talenomin markkinoinnista ja datapohjaisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Tuomas Iivanainen toteaa.

 

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät