Pk-yritysten liikevaihto kasvoi tammikuussa +13,73%: ”Yrittäjällä on valintojen hetki”

Barometri /
21.03.2023

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi tammikuussa +13,73% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Edellisen kolmen kuukauden tarkastelujaksolla (marras-tammikuu) liikevaihto kasvoi keskimäärin +5,48%.

Liikevaihto kasvoi tammikuussa kaikilla pk-sektorin merkittävimmistä toimialoista: rakentamisessa +8,43%, kaupan alalla +1,27%, palveluissa +19,78% ja teollisuudessa +5,16%.

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi tammikuussa Uudellamaalla +17,72%, Pirkanmaalla +16,40% ja Pohjois-Pohjanmaalla +14,01%.

”Pk-yritysten vuosi käynnistyi pirteästi, vaikka liikevaihdon kehityksen trendi on edelleen laskeva. Talouden epävarmuustekijöiden listaan on ilmestynyt pankkisektorin mahdollinen kriisiytyminen sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Rahamarkkinoiden vakautta vaalivat keskuspankit joutuvat tekemään vaikeita valintoja kamppaillessaan samaan aikaan inflaation kiihtymistä vastaan.

Myös suomalaisella yrittäjällä on valintojen hetki. Huhtikuun toisena päivänä toimitettavissa eduskuntavaaleissa määritellään jälleen seuraavaksi neljäksi vuodeksi edellytykset yritysten menestykselle ja suomalaisten hyvinvoinnin kehitykselle. Mm. Suomen Yrittäjät on listannut päättäjiksi valittaville omia toiveitaan: julkisen talouden vakaus, veropolitiikan ennakoitavuus, tutkimus- ja kehitysinvestointien kasvattaminen pk-yrityksissä. Nämä eivät ole uusia ihmelääkkeitä, vaan luottamusta rakentavaa johdonmukaisuutta. Juuri siksi ne on helppo allekirjoittaa”, markkinoinnista ja datapohjaisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Tuomas Iivanainen toteaa.

 

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät