fbpx
>
Barometri
19.04.2017

Pk-yritysten alkuvuosi näyttää erinomaiselta – tammikuu +20,7 %, helmikuun +7,3 %

Hyvä startti vuoteen 2017 sai jatkoa, kun pk-yritysten liikevaihto kasvoi helmikuussa edellisvuodesta 7,3 %. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla liikevaihto kasvoi 6,8 % (joulukuu 2016 – helmikuu 2017). Helmikuussa rakentamisen ja palvelualan vahva veto jatkui molempien alojen kasvaessa yli 11 %. Teollisuuden liikevaihto kasvoi 7,3 %. Kauppa jäi puolestaan helmikuussa ainoana toimialana pakkaselle liikevaihdon supistuessa 2,9 %.

Rakentaminen ja palveluala ylsivät myös kolmen kuukauden tarkastelujaksolla parhaisiin kasvulukemiin rakennusalan kasvaessa edellisvuodesta 10,9 % ja palvelualan 10,8 %. Teollisuus kasvoi samaan aikaan 4,5 % kaupan jäädessä 0,9 % pakkaselle.

Alueellisesti helmikuun kasvu painottui varsin tasaisesti. Pohjois-Pohjanmaalla liikevaihto kasvoi 7,7 %, Pirkanmaalla 6,6 % ja Uudellamaalla 6,1 %.

3 kk:n liikevaihdon muutos oli Uudellamaalla +11,1 %, Pohjois-Pohjanmaalla +8,4 % ja Pirkanmaalla +3,3 %.

”Helmikuun yli 7 prosentin kasvu heti tammikuisten huippulukemien perään on viesti sen puolesta, että vuosi 2017 tulee olemaan suhdanteiden osalta käänteentekevä. Starttia voi nyt hyvinkin kuvailla erinomaiseksi. Lähiviikkoina on uutisoitu sekä kuluttajien ennätysvahvasta luottamuksesta talouteen että ylöspäin korjatuista ekonomistiennusteista. Saman aikaisesti kilpailukykysopimus on auttamassa työvoimavaltaisia rakennus- ja palvelualaa. Molemmat toimialat ovat talouskasvun kannalta merkittävässä asemassa ja jatkoivat helmikuussa kolmen kuukauden tarkastelujaksolla yli kymmenen prosentin kasvua”, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso.

Avaa Barometri kokonaisuudessaan TÄSTÄ.