fbpx
>
Barometri
21.05.2019

Pk-yritysten liikevaihto helpottavassa kasvussa ensimmäisellä kvartaalilla: ”Yrittäjät tarvitsevat nyt puolustajia”

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi maaliskuussa +5,99% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla (tammi – maaliskuu) pk-yritysten liikevaihto kasvoi 5,45%. 

 

Maaliskuussa kasvussa olivat kaikki pk-sektorin keskeisimmät toimialat, erityisesti rakentaminen (+18,10%) ja palvelut (+10,18). Liikevaihto kasvoi reippaasti myös teollisuudessa (+8,74%). Pitkään kipuillut kaupan ala näytti myös maltillista +4,15% kasvua.

 

Niin ikään kaikissa Talenomin seuraamissa maakunnissa pk-yritysten liikevaihto kehittyi suotuisasti maaliskuussa. Uudellamaalla pk-yritysten liikevaihto kasvoi +3,27%, Pirkanmaalla +5,00% ja Pohjois-Pohjanmaalla +9,25%. 

 

”Odotustemme mukaisesti näimme vuoden ensimmäisellä kvartaalilla hitaampaa liikevaihdon kasvua kuin vuosi sitten. Pk-sektorin osalta päästiin kuitenkin turvallisesti plussalle, mikä on varmasti monia helpottava tieto. Itse asiassa odotuksiin nähden kausi oli erinomainen. Erityisesti pk-sektorille tärkeät palvelualat ja rakentaminen olisivat taas valmiita vetämään suhdanteet kasvu-uralle. Myös teollisuus ja kauppa voivat nyt paremmin.

 

Suomessa tehdään näinä viikkoina päätöksiä, joilla on kauaskantoisia vaikutuksia kansakunnan hyvinvoinnille. Yrittäjät hyvinvointimme taloudellisena selkärankana tarvitsevat nyt kipeästi puolustajia. Yrittämisen edellytykset on pidettävä sellaisella tolalla, että Suomessa uskalletaan jatkossakin ottaa riskejä paremman huomisen puolesta”, Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso peräänkuuluttaa.

Avaa barometri kokonaisuudessaan TÄSTÄ.