Pk-yritysten liikevaihto kasvoi 2,7% heinäkuussa: ”Julkisessa taloudessa on huomioitava pk-sektori”

Barometri

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi heinäkuussa +2,67% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla (touko-heinäkuu) pk-yritysten liikevaihto kasvoi 2,18%. 

 

Pk-yritysten keskeisistä toimialoista erityisen vahvassa vedossa heinäkuussa olivat rakentaminen (+12,19% vuoden takaiseen nähden) ja palvelualat (+12,04%). Sen sijaan teollisuudessa liikevaihto supistui jo toista kuukautta peräkkäin (-1,94%). Kaupan alalla liikevaihto kasvoi 3,96%.

 

Talenomin maakuntasarjassa heinäkuun ykköstila meni Uudellemaalle (+10,44%) ja hopeaa Pirkanmaalle (+5,89%). Myös Pohjois-Pohjanmaa punnersi +2,81%:n kasvuun.

 

”Pk-yritysten liikevaihdossa on ollut nähtävissä laskeva trendi jo vuoden ajan. Kasvu on ollut selvästi edellisvuosia hitaampaa ja hyvin pitkälti palvelualojen harteilla. Runsas viikko sitten julkaistun Suomen Yrittäjien, Finnveran sekä työ- ja elinkeinoministeriön pk-yritysbarometri osoitti, että yrittäjien odotukset liikevaihdon kasvusta ovat vaimeampia kuin aikaisemmin. Voimme oman datamme pohjalta vahvistaa, että yrittäjien arvioimat näkymät pohjautuvat aidosti hidastuneeseen kasvuun.

 

Pk-yrittäjiltä kantautuvaa viestiä on kuunneltava tarkalla korvalla. Julkisen talouden menolisäyksiä tehdessä on huomioitava kasvun edellytykset myös pk-sektorilla, joka viime kädessä kuittaa hyvinvointivaltion laskun”, Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala peräänkuuluttaa.

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä. 

Header-kuva

Ota yhteyttä

Myynti

0207 525 500

Yksinkertaistettu yhteydenotto