Pk-yritysten liikevaihto kasvoi elokuussa +12,33 %: ”Toimialojen haasteet alkavat eriytyä”

Barometri /
18.10.2021

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi elokuussa +12,33 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla pk-yritysten liikevaihto kasvoi +12,06 %.

Liikevaihto kasvoi elokuussa kaikilla pk-sektorin merkittävimmillä toimialoilla. Rakennusalalla kasvua kertyi +15,16 % (3 kk ka = +14,93 %), kaupan alalla +0,37 % (+3,94 %), palvelualoilla +8,35 % (+9,59 %) ja teollisuudessa +5,27 % (+7,85 %).

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi elokuussa Uudellamaalla +11,23 % (+10,85 %), Pirkanmaalla +13,57 % (+11,80 %) ja Pohjois-Pohjanmaalla +10,22 % (+16,46 %).

”Suomen talouden toipuminen jatkuu. Maaliskuussa kasvu-uralle kääntynyt liikevaihdon kehitys lupailee vuodelle 2021 kokonaisuutena kahdeksan, mahdollisesti jopa kymmenen prosentin kasvua. Haarukka on vielä leveä, mutta sitä selittää epävarmuustekijöiden kirjo.

Pandemian keskellä yritysten taloudellisiin vaikeuksiin oli melko helppoa tunnistaa yhteinen nimittäjä – hidastunut kysyntä. Nyt tilannekuvassa on enemmän hajontaa toimialojen välillä, ja haasteet alkavat jälleen eriytyä. Palvelualojen työvoimapulasta on puhuttu jo pidempään. Poikkeusolojen rikkomien globaalien toimitusketjujen merkitys teollisuuden ja rakentamisen komponenttien saatavuudelle on samoin ilmeinen haaste. Viimeisimpänä keskusteluun on noussut lopputuotteiden saatavuuden vaikutus kaupan alaan, jonka menestykselle loppuvuosi on perinteisesti kriittinen jakso.

Huolista huolimatta tyyni optimismi on edelleen hyvä toimintamalli. Kasvu jatkuu, ja olemme todistetusti pärjänneet pahemmissakin paikoissa”, Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala muistuttaa.

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät