Pk-yritysten liikevaihto kasvoi elokuussa +9,57%: ”Yritykset odottavalla kannalla”

Barometri /
31.10.2022

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi elokuussa +9,57% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Edellisen kolmen kuukauden aikana (kesä-elokuu) liikevaihto kasvoi keskimäärin +7,52%.

Liikevaihto kasvoi elokuussa kaikilla pk-sektorin merkittävimmillä toimialoilla: rakentamisessa +1,66%; kaupan alalla +2,83%; palveluissa +16,41% ja teollisuudessa +9,90%.

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi elokuussa Uudellamaalla +10,72%; Pirkanmaalla +0,68% ja Pohjois-Pohjanmaalla +17,58%.

”Liikevaihdon kehitys elokuussa ei kerro dramaattisista muutoksista, mutta yrityskentällä eletään selvästi jännittyneessä tunnelmassa. Erityisesti energian saatavuus ja siihen osittain kytkeytyvä inflaatio tulevat näkymään yrityksissä pienellä viiveellä. Toimialoista erityinen huomio kohdistuu rakentamiseen, jonka suoriutumista on vaivannut jo jonkin aikaa pula materiaaleista ja työvoimasta. Nyt painolastiksi on tullut mukaan korkotason nousu.

Vaikeina aikoina parasta johtajuutta on tavoitteiden kirkastaminen ja näiden tavoitteiden mukaisen tekemisen vaaliminen. Yksi innostava määränpää on vuonna 2021 parlamentaarisesti muodostettu tavoite nostaa Suomen tutkimus- ja kehittämismenot neljään prosenttiin suhteessa bkt:hen vuoteen 2030 mennessä. Suomalaisen yritystoiminnan uudistumisessa ja elinvoimaisuudessa on toki kyse muustakin kuin TKI-rahoituksesta. Tarvitaan myös kykyä tunnistaa uusia mahdollisuuksia ja kokeilla ennakkoluulottomasti muuallakin kuin omassa työhuoneessa syntyneitä ideoita”, Talenomin markkinoinnista ja datapohjaisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Tuomas Iivanainen toteaa.

 

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät