Pk-yritysten liikevaihto kasvoi lokakuussa +6,91 %: Yrittäjä on joulurauhansa ansainnut

Barometri /
20.12.2021

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi lokakuussa +6,91 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kasvu oli hieman hitaampaa kuin kolmen edeltävän kuukauden keskiarvo +9,79 %.

Liikevaihto kasvoi lokakuussa pk-sektorin merkittävimmistä toimialoista rakennusalalla +11,85 %, palvelualoilla +12,33 % ja teollisuudessa +12,86 %. Kaupan alalla liikevaihto sen sijaan supistui -3,79 % edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi lokakuussa Uudellamaalla +2,36 %, Pirkanmaalla +5,85 % ja Pohjois-Pohjanmaalla +7,76 %.

”Lokakuun luvuissa kaksi asiaa kiinnittää huomion. Kaupan ala, joka on selviytynyt koronapandemiasta muuten verrattain vähäisin vaurioin, on taantunut koronaa edeltävälle tasolle. Kauppa kävi lokakuussa jopa heikommin kuin kolmena edeltävänä vertailuvuotena. Toiseksi palvelualoja kannattaa pitää silmällä. Lokakuun reipasta tulosta oli tekemässä mm. erittäin vahvasti pärjännyt matkailu- ja ravintola-ala, jota ei vielä tuolloin pidätellyt tieto tulevasta omikron-muunnoksesta.

Joulua vasten päällimmäisenä ajatuksena on kuitenkin kiitollisuus. Haastavista ajoista on selvitty. Vaikka ympäristön muutos tuntuu välillä rajulta ja ennakoimattomalta, siitä selvitään jatkossakin yhdessä. Joulupukki ei yksin tee Suomesta talven ihmemaata. Kaiken takana on se valtava joukko pukin apulaisia, joka nousee aamu aamulta pedeistään nikkaroimaan hienoja tuotteita, tarjoamaan merkityksellisiä palveluita ja ennen kaikkea luomaan työpaikkoja osaaville ammattilaisille. Yrittäjä on jälleen kerran joulurauhansa ansainnut”, Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala toivottaa.

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät