Pk-yritysten liikevaihto kasvoi syyskuussa +8,44%: ”Kasvu osoittaa hidastumisen merkkejä”

Barometri /
23.11.2022

Pk-yritysten liikevaihto kasvoi syyskuussa +8,44% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Edellisen kolmen kuukauden aikana (heinä-syyskuu; Q3) liikevaihto kasvoi keskimäärin +6,85%.

Liikevaihto kasvoi syyskuussa kaikilla pk-sektorin merkittävimmillä toimialoilla: rakentamisessa +4,14% (Q3 = +2,10%); kaupan alalla +0,80% (+1,31%); palveluissa +11,87% (+13,44%) ja teollisuudessa +4,32% (+8,61%).

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi syyskuussa Uudellamaalla +6,40% (Q3 = +8,32%); Pirkanmaalla +3,86% (+3,02%) ja Pohjois-Pohjanmaalla +11,84% (+10,12%).

”Pk-sektorin liikevaihdon kehitys vuoden kolmannella neljänneksellä jatkui myönteisenä, mutta kasvu osoittaa hidastumisen merkkejä. On lisäksi ilmeistä, että osa liikevaihdon kasvusta selittyy tuotantokustannusten nousun siirtymällä yritysten asiakkailtaan perimiin hintoihin. Suomen Pankin julkaiseman marraskuun talouskatsauksen mukaan energian hinta toimii edelleen inflaation pääasiallisena ajurina, mutta inflaatio on laaja-alaistunut myös palveluihin ja teollisuustuotteisiin.
 
Talouden indikaattoreista myönteisimpiä Suomessa on 74 prosentin työllisyysaste, joka on ennätyksellisen korkea. Kuluttajien luottamus oman työpaikan pysyvyyteen on myös toistaiseksi vahvaa. Meillä on työllisyysasteessa kuitenkin vielä kirittävää parhaiden EU-maiden tasolle. Siihen kilpailuun kannattaa osallistua, ja siksi myös kunnianhimon taso on pidettävä korkeana”, Talenomin markkinoinnista ja datapohjaisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Tuomas Iivanainen toteaa.

 

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät