Pk-yritysten liikevaihto kasvoi toukokuussa +22,70 %: ”Kasvu aitoa, ei vain laskennallista”

Barometri /
21.07.2021
Pk-yritysten liikevaihto kasvoi toukokuussa +22,70 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla pk-yritysten liikevaihto nousi +14,46 %.

Liikevaihto kasvoi kaikilla pk-sektorin merkittävimmillä toimialoilla. Toukokuussa liikevaihto kasvoi rakennusalalla +15,90 %, kaupan alalla +8,45 %, palvelualoilla +32,86 % ja teollisuudessa +13,34 %.

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto kasvoi toukokuussa Uudellamaalla +28,98 %, Pirkanmaalla +29,88 % ja Pohjois-Pohjanmaalla +32,70 %.

”Toukokuussa mitatut luvut vahvistavat arkikokemusta talouden pahimman poikkeustilan jäämisestä taakse. Huhti-toukokuu olivat viime vuonna suurimman liikevaihdon romahduksen aikaa, joten muutos näyttäytyy myös nyt dramaattisena – onneksi parempaan. Hyvää perspektiiviä antaa vertailu tilanteeseen kaksi vuotta sitten. Pk-sektorin liikevaihto on nyt noin kahdeksan prosentin kasvussa vuoden 2019 toukokuuhun verrattuna. Kasvu vaikuttaa aidolta, ei vain laskennalliselta ja patoutunut kysyntä selvästi purkautuu.

 Yritystoiminta kukoistaa ennustettavassa ympäristössä. Rajut muutokset suuntaan tai toiseen tuovat aina mukanaan haasteita. Esimerkiksi palvelualoilla työvoiman saatavuus ei välttämättä pysy kulutuskysynnän perässä, ja osa yrittäjistä kamppailee nyt lomautusmurheiden sijaan työntekijäpulan kanssa. Tärkeä viesti on silti, että pk-yrityssektori suuntaa nyt kohti toista vuosipuoliskoa vahvan kasvun varassa”, Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala huomauttaa.

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät