fbpx
>
Barometri
22.04.2021

Pk-yritysten liikevaihto laski helmikuussa -7,58 %: ”Paransiko etätyöhön siirtyminen tuottavuutta?”

Pk-yritysten liikevaihto laski helmikuussa -7,58 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Kolmen kuukauden tarkastelujaksolla pk-yritysten liikevaihto laski -6,23 %.

Liikevaihto laski kaikilla pk-sektorin merkittävimmillä toimialoilla. Helmikuussa rakennusalan liikevaihto laski -6,76 %, kaupan alalla -1,03 %, palvelualoilla -6,34 % ja teollisuudessa -9,31 %.

Talenomin seuraamista maakunnista liikevaihto laski helmikuussa Uudellamaalla -3,74 %, Pirkanmaalla -6,63 % ja Pohjois-Pohjanmaalla -0,80 %.

”Helmikuun luvuissa nähdään vielä koronapandemian vaikutukset talouden isoon kuvaan. Kevään edetessä tullaan todennäköisesti näkemään reippaita kasvuprosentteja, jotka täytyy malttaa muistaa ymmärtää paluuksi ns. normaaliin liikevaihdon tasoon.

Rokotusohjelman edetessä horjunnasta huolimatta voitaneen olettaa, että Suomessa saavutetaan laumasuoja viimeistään syksyn saapuessa. Odotan innolla, miltä paluu työpaikoille tulee näyttämään. Yritykset ja työntekijät ovat nyt laajalti tottuneet etätyöhön niillä aloilla, joilla se lähtökohtaisesti on mahdollista. Etätyön lisääntyminen näyttää myös vähentäneen sairauspoissaoloja ja sitä kautta parantaneen tuottavuutta.

Suomen Yrittäjien tuoreen tutkimuksen mukaan 37 % yrittäjistä aikoo lisätä etätöitä pysyvästi. Työn monipaikkaistuminen tulee yleistymään, ja sillä voi olla merkittäviä vaikutuksia siihen, miten ylipäätään käsitämme työpaikan. Parhaista osaajista kilpailevien yritysten kannattaa miettiä jo nyt etätyön mahdollistamista myös silloin, kun siihen ei ole enää ulkoista pakkoa”,  Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala pohtii.

 

Avaa barometri kokonaisuudessaan tästä.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous