fbpx
>
Blogi
02.05.2017

Pohjolan nopein Jonna

 

Nimi: Jonna Olkoniemi
Ikä: 22 vuotta
Ammatti: Johdon assistentti
Tausta: Toiminut lähihoitajana vanhuspuolella

 

Jonna Olkoniemi on Oulun alueella asuva rallikuljettaja, jonka otteita tullaan näkemään kesällä Jyväskylän MM-rallissa (kuvassa Talenomin toimitusjohtaja Jussi Paaso ja Jonna Olkoniemi). 

 

Vuonna 2014 Jukka Olkoniemi ilmoitti tyttärensä Jonnan ensimmäiseen sprinttikisaan. Hän oli aivan varma, että tyttö menestyisi rallimaailmassa. Olihan hän jo ajanut kilpaa kylän poikien kanssa ja päihittänyt heidät. Isänsä innoittamana Jonna lähti kokeilemaan kanttiaan sprinttikisaan ja hurjan alkujännityksen jälkeen menestyi upeasti. 

 

Halu ja intohimo lajia kohtaan kasvoivat ja veivät Jonnaa kovalla vauhdilla eteenpäin. 2015 hän siirtyi B-junioreihin ja jo vuoden lopussa A-junioreihin. Heti perään vuonna 2016 Jonna pääsi mukaan tavoittelemaansa rallin yleiseen sarjaan. Sinne, missä kovat kuskit ajavat. 

 

Menestys on osoittanut, että nopeutta ja rohkeutta Iin tytöstä löytyy. Se ei kuitenkaan yksin riitä, vaan ralleissa pärjätäkseen tarvitsee ympärilleen hyvän tiimin. Olkoniemi Rally Teamiin kuuluvat Jonnan ja kartturi Enni Mälkösen lisäksi isä, äiti ja huoltomiehet. Myös perheen koira otetaan aina ralleihin mukaan.

 

Äidin roolia Jonna pitää menestyksen kannalta avainasemassa, sillä hänen läsnäolo pitää tiimin hyväntuulisena. Lisäksi hän pitää kokkaustaidoillaan huolen siitä, että tiimillä riittää syötävää. Isä puolestaan hoitelee käytännön asioita ja pitää kokonaisuuden hanskassa. Huoltomiehien tehtävä on virittää auto huippuunsa. 

 

Viime vuoden menestys oli Olkoniemi Rally Teamilla hurjaa ilotulitusta. Kesää kohden Jonna lähtee toiveikkain ja odottavin mielin, sillä tallissa odottaa ihan uusi kilpuri, Citroen DS3 R3. SM-osakilpailut ja muutamat nuottikisat odottavat tiimiä tänä kesänä, mutta päällimmäisenä mielessä pyörii kesän kohokohta – Jyväskylän MM-ralli. 

 

Katso ote Jonnan vauhdista TÄSTÄ