Rakennusalan kulukorvaukset

Blogi /
Suvi Isometsä /
16.10.2022

Kesä vaihtui syksyksi ja pian odotellaankin ensilumia. Vuodenvaihteen lähestyessä on ajankohtaista miettiä, oletko muistanut ilmoittaa maksetut matkalaskut palkanlaskentaan. Mikäli käytössäsi on Talenom mobiilisovellus, tarvetta erilliselle ilmoittamiselle ei ole.

 

Alla muistia virkistämään listaus yleisimmistä verovapaista matkakustannusten korvauksista Rakennusalalla:

  • Matkakustannusten korvaukset erityisaloilla työskentelevälle palkansaajalle voidaan maksaa matkakustannuksen korvaukset asunnolta erityiselle työntekemispaikalle. Matkustamiskustannusten korvauksia ovat kilometrikorvaukset, matka-, paikka- ja makuupaikkaliput sekä muut niihin verrattavissa olevat välttämättömät varsinaiseen matkustamiseen kuuluvat maksut sekä korvaus työvälineiden ja muiden sellaisten esineiden kuljetuksesta, joita palkansaajan on kuljetettava mukana.

 

  • Kotimaan päiväraha maksetaan, mikäli työmatka on yön yli kestävä ja mikäli työmatka muilta osin täyttää verottajan säädösten mukaiset aika – ja etäisyysrajat.

 

  • Ateriakorvaukset erityisalalla ateriakorvauksen verovapaus edellyttää, että palkansaajalla ei ole tilaisuutta työnantajan järjestämään työpaikkaruokailuun erityisellä työntekemispaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Huomaathan, että Työnantaja ei voi maksaa työntekijälle ateriakorvausta päivärahan lisäksi. Mikäli työpäivän pituus on yli 11 tuntia, voidaan maksaa kaksi ateriakorvausta vastaava määrä.

 

  • Yömatkaraha jos palkansaaja yöpyy työmatkan aikana esimerkiksi sukulaisten tai ystävien luona, työnantaja voi maksaa hänelle majoittumiskorvauksen sijaan yömatkarahaa. Työnantaja voi maksaa työntekijälle yömatkarahaa myös silloin, kun työntekijä yöpyy itse järjestämässään tilapäismajoituksessa, esimerkiksi omassa asuntovaunussa.

 

Huomaathan, että kaikki yllä mainitut korvaukset tulee ilmoittaa verottajalle, joten korvauksia ei voi maksaa, mikäli niille ei ole perustetta. Säilytäthän verottajaa varten asiaan kuuluvat dokumentit (esimerkiksi matkalaskut).

Mikäli sinulla herää kysymyksiä korvauksiin liittyen, olethan yhteydessä omaan palkanlaskijaasi.

Suvi Isometsä

Tiimiesihenkilö, palkanlaskenta

Suvi työskentelee Talenomilla tiimiesihenkilönä palkanlaskennan yksikössä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä

"*" näyttää pakolliset kentät