Yrityskulttuuri

Voisiko Talenom olla sinun työpaikkasi?

On olemassa paljon hyviä työntekijöitä. Kaikki työpaikat eivät kuitenkaan ole hyviä kaikille työntekijöille, koska ihmiset ovat erilaisia ja työpaikat ovat erilaisia. Siksi haluamme Talenomilla varmistua, että rekrytoimme juuri sellaisia ihmisiä, jotka viihtyvät juuri meillä. Kun työntekijän ja työpaikan välillä on hyvä yhteensopivuus, molemmat voittavat.

Työnantajan voi olla vaikea arvioida, kuinka hyvin työntekijä sopii yrityksen ilmapiiriin, koska mahdollisuus tutustua hakijaan on ajallisesti hyvin rajallinen. Siksi haluan kertoa avoimesti, millaista meillä on, jotta sinä voit arvioida, olisiko Talenom sinulle sopiva paikka. Kannustan tässä arvioinnissa rehellisyyteen, koska toivommehan molemmat, että yhteinen matkamme olisi pitkä ja onnellinen. Kerron sinulle Talenomista arvojemme kautta:

Rohkeus

Talenom on aina ollut outolintu tilitoimistoalalla. Meillä oli joskus slogan ”yksi tekee toisin”. Yksi arvoistamme onkin rohkeus, joka on vuosien varrella näkynyt monien kokeilujen muodossa. Kun toimialalla alettiin puhumaan kaksikymmentä vuotta sitten digitalisaatiosta, me jo digitalisoimme prosessejamme. Eihän siitä mitään meinannut tulla sen aikaisilla välineillä ja osaamisella, mutta halusimme olla kokeilemassa ja oppimassa. Kun kunnollisia ohjelmistoja ei löytynyt markkinoilta, perustimme oman ohjelmistoyksikön ja aloimme tehdä ohjelmistoja itse. Kaikki tietenkin maksoi paljon enemmän kuin piti eikä polku ollut suora, mutta jälkeenpäin se oli kulkemisen arvoinen.

Muitakin rohkeita ratkaisuja matkan varrelle mahtuu. Kerran päätimme siirtyä ns. tekijäriippumattomaan toimintamalliin, jossa asiakkaalle ei ollut omaa nimettyä kirjanpitäjää. Parin vuoden harjoittelun jälkeen piti palata vanhaan. Uusi ei aina ole parempaa. Mutta siinäkin opimme ainakin prosessien kehittämisen merkityksen, mistä on sittemmin ollut paljon hyötyä.

Olemme aina halunneet kasvaa. Se ei ole kovin yleistä tilitoimistoalalla. Kun perustimme myyntiorganisaatiota, moni sanoi, ettei tällä alalla voi myydä. Me olemme kuitenkin tykänneet siitä, sillä jos saamme uusia asiakkaita, se kertoo meille, että tuotteemme on kunnossa. Saamme välittömästi palautteen, jos emme ole kilpailukykyisiä. Kasvu aiheuttaa tietenkin paljon lisätöitä ja hässäkkää. Tulee uusia asiakkaita ja uusia työntekijöitä samaan aikaan. Se kuitenkin tarjoaa mahdollisuuksia edetä myös talon sisällä ja mahdollistaa siten pidemmät urapolut. Näin huolehdimme samalla sekä työntekijöidemme että tuotteidemme kehityksestä.

Rohkean tekemisen ja uudistamisen kääntöpuoli on se, että työtä on ajoittain paljon, tulee yllätyksiä ja monenmoista hämminkiä ja epätietoisuutta. Siksi Talenom on hyvä työpaikka sellaiselle, joka uskaltaa kokeilla uusia juttuja ja hyväksyy uuden oppimiseen liittyvät epäonnistumisetkin, niin omalla kuin kollegankin kohdalla.

Välittäminen

Toinen arvoistamme on välittäminen. Se tarkoittaa sitä, että haluamme jokaisen työntekijämme sitoutuvan tavoitteeseen, että Talenomista tulee Suomen paras työpaikka. Olemme mukana Great Place to Work -tutkimuksessa ja ihan mukavasti olemme siinä pärjänneetkin. Parhaan työpaikan rakentaminen ja vaaliminen on kuitenkin jatkuvaa työtä ja edellyttää jokaiselta työntekijältä sitoutumista. Pitää huomioida kollegoiden tunteet ja miettiä, miten itse vaikuttaa ilmapiiriin. Tunteet kun tarttuvat, vaikkei haluaisikaan. Siksi Talenom ei ole hyvä työpaikka sellaiselle, joka ”on vaan töissä täällä”. Me ajattelemme, että kun nyt kerran olemme täällä töissä, niin miksi emme tekisi omasta ja toistemme päivästä pikkaisen parempia.

Kun voimme itse hyvin, jaksamme välittää myös asiakkaistamme, suomalaisista yrittäjistä. Ymmärrämme, että toimivat yritykset ovat hyvinvointiyhteiskuntamme perusta. Ymmärrämme myös, että yrittäjän arki on usein kovaa, eikä hallintohommat ole yrittäjälle niitä kaikista mieluisimpia tai helpoimpia. Siksi me haluamme tehdä kaikkemme helpottaaksemme heidän työtään. Välittämällä yrittäjistä kannamme oman kortemme kekoon yhteiskunnan rakentamiseksi.

Tahto

Kolmas arvomme on tahto. Tiedämme kyllä, että rimamme on monessa asiassa aika korkealla. Asetamme kovia tavoitteita itsellemme. Emme me niihin aina pääse, ainakaan ensi yrittämällä. Se on inhimillistä. Mutta sitten yritämme uudestaan. Me luotamme sisuun ja siihen, että sitkeä yrittäminen lopulta palkitaan. Sellaisiahan myös asiakkaamme ovat. Tämä asiakkaidemme kanssa jaettu arvomaailma tekee arjesta sujuvaa ja mukavaa. Siksi Talenom on hyvä työpaikka sellaiselle, joka arvostaa yrittämistä ja yritteliäisyyttä. Nykyinen sloganimme onkin ”yrittämisen iloa”.

Tällaisia me olemme, ehkä hieman rosoisia alan yleisen mittapuun mukaan. Hienosti olemme omana itsenämme kuitenkin pärjänneet. Jos sinusta tuntuu, että jaat nämä arvomme, voi yhteisestä matkastamme tulla sellainen, jota muistellaan lämmöllä vielä keinutuolissakin. Uskallatko laittaa hakemuksen?

Antti Aho

Antti Aho, Talous- ja henkilöstöjohtaja

Tule meille töihin

Työntekijät ovat meidän tärkein voimavaramme ja yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on työntekijöiden hyvinvointi.

Katso avoimet työpaikat