fbpx
>
Uutiset
22.09.2016

Sakari Jorma Verohallinnon tietohallinnon kehityspäivillä

Talenomin teknologia- ja digijohtaja Sakari Jorma vieraili Verohallinnon tietohallinnon kehityspäivillä puhumassa tietoekosysteemien ja digitalisaation tuomasta murroksesta sekä mahdollisuuksista tilitoimistojen ja verohallinnon yhteistyössä.

 

 

Sakari Jorman mukaan Verohallinnon IT on menossa juuri oikean suuntaan ekosysteemi, asiakas ja teknologia -ajattelussa. Avoimempi tiedon jakaminen sekä teknisesti avoimet rajapinnat eri yhteisöjen välillä ovat ratkaisevassa asemassa Suomen kehittymisessä sille tasolle, jota vaaditaan tulevaisuuden digi-yhteiskunnalta.

Sakarin mielestä rahoituslaitosten, yrittäjien, tilitoimistojen ja verohallinnon välille tarvitaan rohkeaa yhteistyötä ja avoimuutta elintärkeiden teknologisten innovaatioiden löytymiseksi:”Miten yrittäjän arkea voitaisiin vielä enemmän helpottaa? Miten Verohallinnon IT järjestelmät tukevat yrittäjän ja tilitoimiston arkea? Tulevaisuudessa varmasti paremmin! Kun me yhdessä parannamme yrittäjän arkea esimerkiksi verotus ja ilmoitusasioissa, jää yrittäjälle enemmän aikaa toimintansa kehittämiseen. Jos suotuisa kehitys johtaisi siihen, että jokainen pk-yritys palkkaisi yhden henkilön lisää, mitä tapahtuisi työttömyydelle? Tehdään yhdessä teknologisia valintoja, joilla tämä on mahdollista!”