Redovisningstjänster

Företagare inom bil- och maskinhandeln

Talenom Bil- och maskinhandel har skapats för dig. Vi känner till din bransch, vi talar samma språk som dig och vi gör pappersarbetet åt dig.

Teamet känner till vardagen för bil- och maskinhandeln

Handpenning, bytesbilar, registreringar och marginalskatter. Inom bil- och maskinhandeln måste du känna till och veta allt möjligt. Som tur är behöver du inte grubbla över saker ensam – Talenoms ekonomistyrningsspecialister hjälper dig. I Talenoms team för bil- och maskinhandel finns specialkompetens inom just den här branschen. Det är enkelt att hantera saker med en bokföringsbyrå, när det finns kunskap om den egna branschens vardag och språkbruk.

Autotalojärvi
Autosilta
Novoset Oy
Viitakone

Bilfirmor

I en bilhandel är känslan det viktigaste. Det är svårt att hålla modet uppe om man grubblar över beskattningen på importerade bilar, marginalskatten för lagret eller bokföringens sammanställningar. Vem kan ens komma ihåg hur allt måste utföras? Vi kommer ihåg och vi hjälper dig.

Maskinfirmor

Elektroniska kvitton doftar visserligen inte av tvåtaktsbensin, men maskinhandeln kommer långt med sin fingertoppskänsla för branschen. Traktorer eller tröskor, trimmers eller cirkelsågar, skotrar, fyrhjulingar eller motorcyklar – vi har sett allt. Ska vi kontrollera tillsammans om täckningen kommer från maskinförsäljning, reservdelar eller service?

Verkstäder

Varianterna här är många. Underhåll och reparation, korg och glas, däck och maskinbearbetning. En del grubblar över försäkringsbolagsräkningar, andra över däckens slityta. Vi kommer inte att ge några råd när det gäller hur en felkodsläsare eller riktbänk ska användas. Ekonomi och administration, det kan vi däremot.

Vi på Talenom har upptäckt att företagare efterfrågar tre saker; expertis, kundservice och automatik. Vi har också noterat att endast grundnivån inte räcker till.

Yrkeskompetens innebär att kunna ekonomi och beskattning inom bil- och maskinhandel, men även att kunna branschens affärsverksamhet. När det gäller kundservice förväntas vi utöver att hälsa vänligt, även ge tydliga råd i knepiga frågor. Det räcker inte med endast en automatisk telefonsvarare som automatisering, utan det gäller att omvandla de administrativa processerna inom bil- och maskinhandeln så att de blir kostnadseffektiva.

Tillsammans med en bokföringsenhet som är specialiserad på branschen, lönehandläggare som känner till branschens kollektivavtal, branschexperter kunniga inom specialfrågor samt branschens bästa systempartner har vi sammanställt ett unikt paket för behoven hos finländska bil- och maskinföretagare.

Kontakta oss

Företagare inom bilbranschen, kontakta oss och be om en offert!

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Kontakta oss

"*" indicates required fields