Talenom Rahoituspalvelut: Rahoitusta juuri oikeaan tarpeeseen

Uutiset /
Timo Hintsala /
21.02.2019
Kirjoittaja Timo Hintsala on Talenomin Rahoituspalveluista vastaava johtaja.Varoitus: tämä teksti sisältää mainostamista. Mutta voi olla ratkaisu nykyiseen tai tulevaan rahoitustarpeeseen. Olen nimittäin viimeisten kuukausien aikana tutustunut paljon pienten yritysten liiketoiminnan rahoitustarpeisiin ja saatavilla oleviin ratkaisuihin. Markkinoilta on puuttunut yrittäjän näkökulmasta helppo, nopea ja edullinen liiketoiminnan tarpeet täyttävä rahoitusratkaisu. Sellainen, jolla voisi ratkaista tilapäiset kassavajeet juuri sillä hetkellä kun tarve ilmenee ilman suurempia hakemuksia, kumarruksia, anomuksia, vakuuksia, järjestelyitä, tapaamisia jne.

Nykyisellään tällaisia ratkaisuja ovat pankkien yrityslainat, tililimiitit ja laskufactoring –ratkaisut tai joukkorahoitusalustojen kautta vastaavat tuotteet. Kärjistän hieman mutta kokemukseni mukaan 0,2 – 1,5 meur liikevaihtoa vaihtavat pienet yritykset eivät kiinnosta yrityspankkeja yhtään. Jos yrittäjä itse on varakas, voi kokonaisuus kelvata mutta yrityksen asiat harmillisen vähän. Uusia joukkorahoituspalveluita tarjoavia tahoja on syntynyt runsaasti ja niille kelpaa kaikki yritykset, kokoon, kuntoon tai toimialaan katsomatta. Jos laittaa Googleen hakusanan yritysrahoitus, on käsillä toisenlainen ongelma. Kenen pakeille pitäisi pyrkiä, keneen voi luottaa, kenellä on edullisin ja helpoin ratkaisu?
Esittelen seuraavaksi kaksi ratkaisua, jotka on Talenomilla kehitetty ratkaisuiksi yritysten rahoitustarpeisiin.MYYNTILASKUJEN RAHOITUS

Myyntilaskujen rahoitus on yksi näppärä tapa hallita kassatilannetta. Tilanteita, mihin tällainen rahoitustapa sopii, on ainakin seuraavia:
  • Yrityksen toiminta on kausiluonteista ja laskutus tapahtuu epätasaisesti. Kun sesonki on päällä, myös kulut ovat kovimmillaan (mm. palkat, ostot). Tällöin rahan saaminen kassaan välittömästi laskun laatimisen jälkeen voi helpottaa merkittävästi.
  • Laskutettavat asiakkaat ovat isoja yrityksiä. Usein isot asiakkaat määrittelevät täysin itsenäisesti ja yrittäjältä kysymättä laskujen maksuajat. Pelko asiakkaan menettämisestä pakottaa suostumaan todella pitkiin, jopa 90 pv, maksuehtoihin ja tällainen viive koettelee yrityksen kassaa kovasti. Tällainen epäkohta ja riski voidaan poistaa rahoittamalla lasku.
  • Yllättävä rahan tarve joka monesti liiketoiminnassa kohtaa. Hyvin toimivan laskurahoituspalvelun saa käyttöön erittäin nopeasti (jopa päivän aikana) ja laskuja voi alkaa rahoittamaan heti. Parhaimmillaan rahat on järjestynyt yrityksen tilille käyttöönottoa seuraavana päivänä.
Talenom Laskurahoituspalvelu kytkeytyy saumattomasti yhteen Talenom Myyntilaskutuspalvelun kanssa. Palvelun käyttöönoton jälkeen laskut laaditaan normaaliin tapaan ja laskujen siirrot, maksut, saatavien seuranta sekä kirjanpito hoituu täysin automaattisesti taustalla. Talenomin palvelussa laskut myydään ja luottotappioriski siirtyy rahoittajalle.
OSTOLASKUIHIN MAKSUAIKAA TALENOM ERÄMAKSUILLA
Ostolaskujen rahoittaminen on toinen nopea ja helppo tapa kassatilanteen tasapainottamiseen. Yritykselle voi saapua isolta toimittajalta iso lasku jossa on vielä lyhyt maksuaika. Tällaisen laskun maksaminen 14 päivän sijaan esimerkiksi 10 viikon aikana voi tuoda merkittävän helpotuksen kassatilanteeseen. Monesti voi olla tilanne, jossa toimittaja edellyttää maksusuoritusta ennen tavaran toimittamista. Tai tulevaa sesonkia vasten tehdään ennakkotilauksia jolloin palvelu tai tuote toimitetaan asiakkaalle jopa kuukausien päästä tavaran saapumisesta.
Näihin, ja moniin muihin, tilanteisiin Talenom Erämaksupalvelu toimii erinomaisesti! Talenomin Laskujen Maksu –palvelussa voit valita laskun hyväksymisen yhteydessä vaihtoehtoisesti maksamisen erissä. Tällöin rahoittaja maksaa alkuperäisen laskun toimittajalle eräpäivänä ja yritykselle muodostuu rahoitetusta laskusta erämaksulaskut Talenom Onlineen. Kaikki tapahtuu täysin automaattisesti. Tutkimuksieni perusteella vastaavaa palvelua yrityksille ei ole tarjolla missään muualla.
Olepa yhteydessä, mikäli haluat nämä palvelut käyttöön tai sinulla on jotain palautetta tai kehitysehdotuksia!
Timo Hintsala

Timo Hintsala

Talenom Rahoituspalvelut

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteystietosi alle ja olemme sinuun yhteydessä