fbpx
>
Uutiset
04.05.2015

Talenom selvittää listautumista First North Finland -markkinapaikalle

Talenom Oyj on yksi Suomen johtavista ja nopeimmin kasvavista tilitoimistoalan yrityksistä. Yhtiö selvittää sen osakkeen listausmahdollisuutta NASDAQ OMX Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. 

 

Mahdollisen listautumisannin ensisijaisena tavoitteena olisi vauhdittaa Talenomin kasvustrategian toteuttamista ja nopeuttaa Yhtiön kasvua.  Tavoitteena olisi myös lisätä Talenomin tunnettuutta ja kiinnostavuutta sekä asiakkaiden että työntekijöiden näkökulmasta ja vahvistaa Yhtiön pääomarakennetta.

 

”Kasvuhistoriamme on vahva. Olemme nyt voimakkaassa kasvun vaiheessa toimialalla, jossa markkinoiden pirstaleisuus avaa meille merkittäviä uusia orgaanisen kasvun mahdollisuuksia. Toimialamme muutosten ajureina toimivat erityisesti voimakas digitalisaatio ja sähköistyminen, niin kirjanpitoaineiston kuin tiedonsiirronkin osalta. Toimialan haastajana meillä on mahdollisuus voittaa markkinaosuuksia palveluitamme skaalaamalla ja pitämällä edelleen erityisen hyvää huolta asiakkaistamme.  Visionamme on olla Suomen arvostetuin tilitoimisto”, toteaa Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

 

Vuonna 1972 perustettu Talenom tarjoaa asiakkailleen valtakunnallisesti laajan valikoiman tilitoimistopalveluja ja muita liiketoimintaa tukevia juridiikkaan, verotukseen sekä talouteen liittyviä neuvonantopalveluita. Talenom on toiminnassaan yhdistänyt henkilökohtaisen palvelun automatisoituihin taloushallinnon prosesseihin. Yhtiöllä on oma vahva ohjelmistokehitysyksikkö ja se tarjoaa asiakkailleen myös edistyksellisiä sähköisen taloushallinnon työkaluja.

 

Talenomin liikevaihto on aikavälillä 2011-2014 kasvanut keskimäärin 13 % vuodessa. Yhtiön tavoitteena on jatkaa toimintamarkkinoitaan nopeampaa orgaanista kasvua. Tilitoimistomarkkinan koko Suomessa vuonna 2013 oli noin 900 miljoonaa euroa ja alan vuoden 2014 liikevaihto kasvoi 3 % edellisvuoteen verrattuna.

 

Talenom Oyj:n suurimmat osakkeenomistajat ovat Harri Tahkola 30 %, Markus Tahkola 21 %, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera 16 % sekä Suomen Teollisuussijoitus 16 %. Muut osakkeenomistajat ovat pääosin Yhtiön palveluksessa olevia henkilöitä. 

 

Summa Capital Oy toimii Yhtiön neuvonantajana ja listautumisannin toteutuessa annin pääjärjestäjänä. Asianajotoimisto Borenius Oy toimii Yhtiön oikeudellisena neuvonantajana. 

 

Lisätietoja:

Harri Tahkola,
Toimitusjohtaja, Talenom Oyj
0400 585 400

harri.tahkola@talenom.fi