fbpxNeuvontapalvelut | Talenom

Neuvontapalvelut

Talenomin Neuvontapalveluiden ydinosaamisaluetta ovat yritysten talous-, vero- ja lakikysymykset sekä yritysjärjestelyt. Meille on kunnia-asia, että osaamme katsoa jokaisen asiakkaamme tilannetta kokonaisvaltaisesti, eli näemme vaihtoehtojen ja päätösten vaikutukset joka kantilta. Asiakaspalvelumme ydintä on, että otamme jokaisen asiakkaamme vastaan yksilöllisesti ja osaamme kertoa vaikeatkin asiat selvällä suomella. 
Olemme yrittäjän neuvokkain kumppani.

Heli Hookana, neuvontapalvelut

Heli Hookana (KTT) on työskennellyt Talenomin Neuvontapalveluissa johtavana asiantuntijana vuodesta 2012 lähtien.  Työtehtäviin kuuluvat yrityskaupat ja -järjestelyt, niihin liittyvä verosuunnittelu, sekä konsernirakenteen muutokset. 

”Työ on todella monipuolista ja vaihtelevaa. Asiakkaat ja heidän tarpeensa ovat hyvin erilaisia. Jos tykkää haastavasta työstä, niin tämä on juuri sopiva paikka”

Heli Hoookana arvostaa sitä, että Talenomin Neuvontapalveluissa hän voi aktiivisesti vaikuttaa työhönsä liittyviin asioihin ja kehittää niitä. Johto kuuntelee ja ottaa näkemyksiä huomioon. 

”Asiantuntijana sitä toivoo, että esimerkiksi työkuormaansa voi itse vaikuttaa. Se onnistuu täällä, ja se on minulle tärkeää. Koen myös, että tilitoimistopalvelujen yhteydessä toimivaa, asiantuntijoista koostuvaa neuvontayksikköä arvostetaan talon sisälläkin.”

Talenomin tilitoimiston kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiminen tuo Heli Hookanan mielestä Neuvontapalveluihin sekä asiakkaan että asiantuntijan kannalta arvokkaan lisän.

”Tilitoimistolla on asiakkaasta suuri määrä tietoa. Kun asiakas kääntyy meidän puoleemme neuvoja saadakseen, on kaikki Talenomin tilitoimistotieto saman tien saatavillamme. Asiakkaan ei tarvitse erikseen kiikuttaa meille kaikkia tarvittavia papereita, vaan me pääsemme heti työhön käsiksi. Se helpottaa kaikkien elämää.”

Talenomin Neuvontapalvelut saa Heli Hookanalta kiitosta myös ketteryydestä ja joustavuudesta.

”Tämä ei ole byrokraattinen paikka. 
Ja työkaverit ovat todella mukavia. 
Minusta on joka aamu mukava tulla töihin.”

Kirsi Lautala, neuvontapalvelut

Lakimies Kirsi Lautalan (VT) toimenkuva Talenomin Neuvontapalveluissa on laaja.

“Hoidan yritysten liiketoimintaan liittyviä yhtiöoikeudellisia asioita kuten omistusjärjestelyjä ja osakassopimuksia sekä vero-oikeudellisia toimeksiantoja. Lisäksi hoidan yrittäjien henkilökohtaisia vero- ja lakikysymyksiä, esimerkiksi perhe- ja perintöoikeuden asioita. Tehtäväkirjo on monipuolinen, mikä tekee työstä mielekästä. “

Tyypillistä työpäivää ei Kirsi Lautalan mukaan pysty edes määrittelemään, koska asiakkaat ja toimeksiannot vaihtelevat niin paljon. Asiakkaita tavataan kasvokkain, puhelimitse tai videoneuvotteluissa. Lisäksi lakimies on päivän mittaan paljon yhteydessä myös oman talon muissa tehtävissä olevien työtekijöiden kanssa. 

“Näkemyksiä vaihdetaan päivittäin, täällä on hyvä työilmapiiri ja yhteishenki.”

Kirsi Lautala on viihtynyt työssään Talenomin Neuvontapalveluissa jo vuodesta 2014 lähtien. Tiivis asiantuntijoiden yhteistyö tiimin sisällä on ollut iso tekijä työviihtyvyydessä. Se koituu myös asiakkaiden hyödyksi.

”Meillä on tiimissä laki-, talous- ja veroasiantuntijoita, ja hoidamme toimeksiantoja myös yhdessä.   Näin pystymme näkemään asiakkaan tilanteen kokonaisuutena ja saavutamme hänen kannaltaan parhaan lopputuloksen. Se on mielekästä työtä.”

Vaikka asiantuntijatyössä voi tulla eteen yllättäviäkin asioista, ei Kirsi Lautalan mielestä kannata säikähtää, joka alan asiantuntija ei tarvitse olla.

”Tänne hakiessa on tärkeää, että omaa erityisosaamista joltain alalta, kuten vero-, yhtiö- tai työoikeudesta. Työhön tullessaan kukaan ei osaa kaikkea, mutta on hyvä, että on innokas oppimaan uutta. Meillä on matala kynnys soittaa kollegalle ja kysyä. Tiimin tuki on aina olemassa, yksin täällä ei jää koskaan.”

Header-kuva